Menu
received 561269434351759
MNEC BANNER 539x451 ANTAG 01
Facebook ProactiveLinkedin ProactiveGoogle Plus Proactive
Τηλέφωνο: 2810 360814
Email: info [at] proactive.com.gr

ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ «ΚΡΙΤΣΑ» ΩΣ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΝΔΕΙΞΗΣ

 ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ «ΚΡΙΤΣΑ» ΩΣ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΝΔΕΙΞΗΣ

517 virgin oil 666x1024

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                 

Μεγάλη επιτυχία για την ελαιοκαλλιέργεια της περιοχής Κριτσά, αποτελεί η δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης της αίτησης του ΑΣ ΚΡΙΤΣΑΣ, καταχώρησης του ελαιολάδου με την ονομασία «Κριτσά» ως Προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης, (Kritsa, PGI).

   Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία δημοσιεύτηκε στις 23/12/2019, «Το ελαιόλαδο Κριτσά παράγεται αποκλειστικά εντός των ορίων του δημοτικού διαμερίσματος Κριτσάς και των γειτονικών τοπικών κοινοτήτων Μέσα και Έξω Λακωνίων, που ανήκουν στο Δήμο Αγίου Νικολάου. Προέρχεται αποκλειστικά από καρπούς ελιάς της ποικιλίας Κορωνέϊκης».

Η καταχώρηση του Ελαιολάδου «ΚΡΙΤΣΑ» ως Ελαιόλαδο Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης-ΠΓΕ, προσθέτει υπεραξία στη μεγάλη αξία που έχει κατακτήσει το Ελαιόλαδο ΚΡΙΤΣΑ στις διεθνείς αγορές.  

Σε μια περίοδο που η ποιότητα αποτελεί μονόδρομο για τα αγροτικά μας προϊόντα το ελαιόλαδο ΚΡΙΤΣΑ με την πιστοποίηση ΠΓΕ κατοχυρώνει τη δυνατότητα να κατακτήσει ακόμη μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς, σε μια ολοένα και περισσότερο απαιτητική αγορά τροφίμων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προώθηση των προϊόντων ΠΟΠ-ΠΓΕ αποτελεί κυρίαρχη προτεραιότητα της αγροτικής πολιτικής της ΕΕ, μιας και δίνει την δυνατότητα στα Ευρωπαϊκά προϊόντα να αναδείξουν και να πιστοποιήσουν την αξία τους έναντι των ανταγωνιστικών προϊόντων τρίτων χωρών. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι η αγορά προϊόντων ΠΟΠ-ΠΓΕ υπερβαίνει τα 60 δις ευρώ.

Η πρωτοβουλία για την καταχώριση του Ελαιολάδου ΚΡΙΤΣΑ ως ΠΓΕ ανήκει στον ΑΣ ΚΡΙΤΣΑ ενώ την ευθύνη για την σύνταξη, υποβολή και υποστήριξη του φακέλου στις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχε η εταιρεία Proactive-Σύμβουλοι επιχειρήσεων.

 

 

 

Prev Next

19-02-2020

Η Proactive – Σύμβουλοι Επιχειρήσεων χορηγός της 13ης Έκθεσης Κρητικού Κρασιού «Οινοτικά» 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 19/02/2020 Η Proactive – Σύμβουλοι Επιχειρήσεων χορηγός της 13ης Έκθεσης Κρητικού Κρασιού «Οινοτικά» 2020 Η Proactive – Σύμβουλοι Επιχειρήσεων υποστηρίζει ενεργά τον καθιερωμένο πλέον θεσμό «Οινοτικά» ως χορηγός της 13ης Έκθεσης Κρητικού Κρασιού η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 22 μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου 2020 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (Δ.Ε.Κ.Κ), στις Γούρνες Ηρακλείου.  Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν εσοδείες από Κρητικά Οινοποιεία, να μιλήσουν με τους οινοποιούς και να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο του οίνου. Παράλληλα, θα μπορούν να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες γευσιγνωσίας και να δοκιμάσουν νόστιμα εδέσματα από εκλεκτές σχολές μαγειρικής...

Read more

14-02-2020

"Κλάδεμα ελαιοδέντρων / διαχείριση υπολειμμάτων κλαδέματος"

  Στο πλαίσιο υλοποίησης των δράσεων του Καν. (ΕΕ) 611/2014 & 615/2014 για την περίοδο 2018-2021, το Τμήμα Διασφάλισης Ποιότητας και Ασφάλειας Τροφίμων της Proactive - Σύμβουλοι Επιχειρήσεων συνεργαζόμενο με πρωτοπόρους συνεταιρισμούς και οργανώσεις παραγωγών της Κρήτης,υλοποιεί δράσεις των προγραμμάτων εργασίας,  με στόχο, αφενός τη ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελαιοκαλλιέργειας και αφετέρου τη βελτίωση της ποιότητας παραγωγής ελαιολάδου. Για το 2ο έτος υλοποίησης του προγράμματος πραγματοποιήθηκε στις 13/02/2020 εκπαιδευτικό σεμινάριο στους παραγωγούς του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κριτσάς, με θέμα: "Κλάδεμα ελαιοδέντρων / διαχείριση υπολειμμάτων κλαδέματος". Ομιλητής ήταν ο γεωπόνος,ομότιμος καθηγητής δενδροκομίας ΤΕΙ Κρήτης κ. Σπυρίδων Λιονάκης.  Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στην Κριτσά. Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο εδώ.

Read more

06-02-2020

"Πώς θα αυξήσουμε το αγροτικό εισόδημα"

'Σύνδεση τόπου και προϊόντος μέσω του Regional Branding' Ο κος Μπουνάκης μεταξύ άλλων, αναφέρεται στις καταναλωτικές τάσεις των πολιτών, στον ορισμό του regional branding και στο γεγονός ότι αν και η Ελλάδα βρίσκεται στην 5η θέση του πίνακα των κρατών μελών της Ε.Ε. με πιστοποιημένα προϊόντα, (105 προιόντα φυτικής και ζωικής προέλευσης έχουν αναγνωρισθεί ως ΠΟΠ/ΠΓΕ)  κατέχει πολύ μικρό μερίδιο αγοράς με όρους εσόδων από τα προϊόντα ΠΟΠ/ΠΓΕ.     Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο εδώ.

Read more

23-10-2019

Οι σύγχρονες προκλήσεις για τον πρωτογενή τομέα της Κρήτης

  Την ανάγκη ανασυγκρότησης του παραγωγικού μοντέλου της αγροτικής οικονομίας της Κρήτης ώστε να μπορέσει ο πρωτογενής τομέας να ανταποκριθεί στις σύγχρονες  προκλήσεις εξέφρασε στην εκπομπή De Facto της τηλεόρασης Creta ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Proactive - Σύμβουλοι Επιχειρήσεων Νίκος Μπουνάκης. Παρακολουθήστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.

Read more

23-10-2019

Με επιτυχία η συμμετοχή του Διευθύνοντος Σύμβουλου της Proactive Μπουνάκη Νίκου σε Πάνελ συζήτησης με θέμα « Νεανική Επιχειρηματικότητα _ επιχειρηματικές ευκαιρίες στον κλάδο της Αγροδιατροφής»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο #JobDays OEE/TAK, στις 18 και 19 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Galaxy. Βασικός σκοπός της διημερίδας ήταν η ενημέρωση, η ενδυνάμωση και η δικτύωση των νέων που αναζητούν εργασία ή θέλουν να κάνουν το επόμενο επαγγελματικό βήμα τους. Στόχος του ΟΕΕ/ΤΑΚ είναι αυτή η προσπάθεια να καθιερωθεί ως θεσμός για την αγορά εργασίας και τη νεανική επιχειρηματικότητα στην Κρήτη. Το 1ο #JobDays είναι συνδιοργάνωση του ΟΕΕ/ΤΑΚ, του φορέα που εκπροσωπεί πάνω από 3.500 οικονομολόγους στην ανατολική Κρήτη, με την πλατφόρμα skywalker.gr, που δραστηριοποιείται στο χώρο του Ανθρώπινου Δυναμικού και της Περιφέρειας Κρήτης. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Proactive...

Read more

23-10-2019

Η Proactive - Σύμβουλοι Επιχειρήσεων συμμετείχε στο 29ο συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας της Επιστήμης των Οπωροκηπευτικών (ΕΕΕΟ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Η Proactive - Σύμβουλοι Επιχειρήσεωνσυμμετείχε στο 29ο συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας της Επιστήμης των Οπωροκηπευτικών (ΕΕΕΟ) και του Πανεπιστημίου Πατρών με τίτλο «Εφαρμογές Έρευνας και Τεχνολογίες Αιχμής στη Φυτική Παραγωγή», το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα στις 15-18 Οκτωβρίου 2019 υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Το παρόν έδωσε πλήθος έγκριτων ακαδημαϊκών από τον χώρο της Γεωπονίας τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Η Proactive ΑΕ με την Zenagro PC συμμετείχαν στην 1η Συνεδρία Προφορικών Ανακοινώσεων για τις Τεχνολογίες Αιχμής με τίτλο εισήγησης «Εφαρμογή της Άρδευσης Ακριβείας σε Καλλιέργεια Ελιάς». Στο πλαίσιο της εισήγησης παρουσιάστηκε από τον Διευθύνων...

Read more

21-10-2019

«Από την Επιδοτούμενη στην επιχειρηματική Γεωργία. Προϋποθέσεις ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας στον Αγροδιατροφικό τομέα» "Οι προσδοκίες από τη Νέα ΚΑΠ".

  «Από την Επιδοτούμενη στην επιχειρηματική Γεωργία. Προϋποθέσεις ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας στον Αγροδιατροφικό τομέα» "Οι προσδοκίες από τη Νέα ΚΑΠ". Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Proactive AE- Σύμβουλοι Επιχειρήσεων, Νίκος Μπουνάκης, συζητά με τον Σωτήρη Μεταξά στην εκπομπή DE FACTO αύριο στις 20:30 στην τηλεόραση CRETA.

Read more

16-10-2019

Συμμετοχή του Διευθύνοντος Σύμβουλου της Proactive Μπουνάκη Νίκου σε Πάνελ συζήτησης με θέμα « Νεανική Επιχειρηματικότητα _ επιχειρηματικές ευκαιρίες στον κλάδο της Αγροδιατροφής»

  Συμμετοχή του Διευθύνοντος Σύμβουλου της Proactive Μπουνάκη Νίκου σε Πάνελ συζήτησης με θέμα « Νεανική Επιχειρηματικότητα _ επιχειρηματικές ευκαιρίες στον κλάδο της Αγροδιατροφής»με τίτλο:«Από την Επιδοτούμενη στην επιχειρηματική Γεωργία. Προϋποθέσεις ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας στον Αγροδιατροφικό τομέα»Σάββατο 19/09 - Ξενοδοχείο Galaxy  

Read more

15-10-2019

Συμμετοχή της Proactive 29ο Επιστημονικό Συνέδριο Ελληνικής Εταιρείας Επιστήμης Οπωροκηπευτικών

Παρουσίαση του θέματος: Εφαρμογή της Άρδευσης ακριβείας σε καλλιέργεια Ελιάς με την συνεργασία των εταιρειών Proactive .A.E. και Zenagro PC  #proactivegr

Read more

27-09-2019

Η παρουσίαση του περιπτέρου της Proactive στην 17η Γεωργική Έκθεση Μεσαράς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μεγάλο ενδιαφέρουν έδειξαν παραγωγοί και επιχειρηματίες που επισκέφτηκαν το περίπτερο της Proactive στην αγροτική έκθεση Μεσαράς στους Βώρους,  για τις δυνατότητες χρηματοδότησης των επιχειρηματικών τους σχεδίων αλλά και για τις προϋποθέσεις που πρέπει να έχουν τα αγροτικά προϊόντα προκειμένου να μπορούν να εξαχθούν στις διεθνείς αγορές. Τα στελέχη της Proactive ενημέρωσαν τους επισκέπτες για όλες τις τελευταίες εξελίξεις και τις δυνατότητες χρηματοδότησης μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, των Προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης και της δημιουργίας ομάδων παραγωγών. Η έκθεση παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και θα παραμείνει ανοικτή έως την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου.           

Read more

14-06-2019

Καινοτόμο πρόγραμμα « Άρδευση ακριβείας και εξοικονόμηση νερού»

Καινοτόμο πρόγραμμα υλοποιεί η PROACTIVE AE με τίτλο « Άρδευση ακριβείας και εξοικονόμηση νερού» σε συνεργασία με τον Κωνσταντίνο Σ. Χαρτζουλάκη, M.Sc, PhD, Γεωπόνος-Ερευνητής, Αρδεύσεις & Ελαιοκομία τ. Δ/ντής Ινστιτούτου Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών. Το πρόγραμμα αφορά ένα αυτοματοποιημένο λογισμικό άρδευσης το οποίο συλλέγει τα απαιτούμενα δεδομένα και πληροφορίες από εγκατεστημένους μετεωρολογικούς σταθμούς , υποστηρίζει αυτόματους υπολογισμούς με σκοπό τον ακριβή υπολογισμό των αναγκών άρδευσης της ελιάς. To πρόγραμμα μπορεί να επικοινωνήσει για τις ανάγκες κάθε αγροτεμαχίου με τον ιδιοκτήτη του αγροτεμαχίου (με email ή SMS) ή κατευθείαν με την ηλεκτροβάνα του αγροτεμαχίου (με SMS).   Για να δείτε το βίντεο πατήστε...

Read more

22-04-2019

Σεμινάριο οργανοληπτικής αξιολόγησης και κρίσιμων σημείων ελαιολάδου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο οργανοληπτικής αξιολόγησης και κρίσιμων σημείων ποιότητας ελαιολάδου, την Παρασκευή 19/04/2019, στις Αρχάνες Ηρακλείου. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε υπό το συντονισμό και τη διοργάνωση της Proactive – Σύμβουλοι Επιχειρήσεων σε συνεργασία με την κα Γερμανάκη Ελευθερία, Panel Supervisor, υπεύθυνη του Εργαστηρίου Οργανοληπτικής Αξιολόγησης Ελαιολάδου Α.Σ. Ρεθύμνου.

Read more

15-04-2019

Τοπικό Πρόγραμμα CLLD/LEADER Ηρακλείου - Μεσσαράς (Ιδιωτικά Έργα)

ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ CLLD/LEADER ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - ΜΕΣΣΑΡΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΡΓΑ Περίοδος Υποβολής: 15/04/2019 έως 20/06/2019 Δράση 19.2.2: Ανάπτυξη / βελτίωση της επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας της περιοχής εφαρμογής σε εξειδικευμένους τομείς, περιοχές ή δικαιούχους Υποδράση 19.2.2.2: Ενίσχυση επενδύσεων στην μεταποίηση, εμπορία και/ή ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων με αποτέλεσμα μη γεωργικό προϊόν για την εξυπηρέτηση ειδικών στόχων της τοπικής στρατηγικής. Στο πλαίσιο της υποδράσης ενισχύεται η στήριξη επενδύσεων μεταποίησης και/ή ανάπτυξης γεωργικών προϊόντων με αποτέλεσμα μη γεωργικό προϊόν. Η υποδράση αφορά πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις κατά την έννοια της σύστασης 2003/361/ΕΚ.

Read more

15-03-2019

Πιστοποίηση Επιχειρήσεων με το εθνικό πρότυπο Agro 2.1 & 2.2

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Ολοκληρώθηκε με επιτυχία από την Proactive – Σύμβουλοι Επιχειρήσεων, o σχεδιασμός, η ανάπτυξη, η εγκατάσταση και παρακολούθηση συστήματος ολοκληρωμένης διαχείρισης και ορθής γεωργικής πρακτικής, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του προτύπου Agro 2.1 & 2.2, στις Οργανώσεις Παραγωγών των Αγροτικών Συνεταιρισμών:

Read more

15-03-2019

Πιστοποίηση Επιχειρήσεων με το παγκόσμιο πρότυπο GlobalG.A.P.

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Ολοκληρώθηκε με επιτυχία από την Proactive - Σύμβουλοι Επιχειρήσεων, ο σχεδιασμός, η ανάπτυξη, η εγκατάσταση και παρακολούθηση συστήματος ορθής γεωργικής πρακτικής, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του προτύπου  GlobalG.A.P. Option II Version 5.1 & GlobalG.A.P. Grasp στις επιχειρήσεις:

Read more

15-03-2019

Πιστοποίηση Επιχειρήσεων με τα διεθνή πρότυπα ποιότητας BRC-IFS

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ολοκληρώθηκε  με επιτυχία από την  Proactive - Σύμβουλοι Επιχειρήσεων ο σχεδιασμός,   ανάπτυξη, εγκατάσταση και παρακολούθηση Συστήματος  Διαχείρισης Ασφάλειας  και ποιότητας τροφίμων, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του διεθνούς  προτύπου  International Food Standard (IFS), στην επιχείρηση:

Read more

14-02-2019

Σεμινάρια για την Ορθολογική χρήση Φυτοφαρμάκων

  Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε την Τρίτη  26 Μαρτίου 2019, ο 6ος κύκλος σεμιναρίων από την εταιρεία Proactive – Σύμβουλοι Επιχειρήσεων, που αφορά στην ορθολογική χρήση γεωργικών φαρμάκων, με στόχο την εκπαίδευση των αγροτών, παρέχοντάς τους, τα απαραίτητα γνωστικά εφόδια για τη σωστή χρήση φυτοφαρμάκων και τη διαδικασία χορήγησης πιστοποιητικού. Ομιλητές του σεμιναρίου ήταν γεωπόνοι και εξειδικευμένοι σύμβουλοι του τμήματος  Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Καλλιεργειών και Ασφάλειας Τροφίμων της  Proactive -Σύμβουλοι Επιχειρήσεων. Σύμφωνα με το νόμο 4036/2012 (ΦΕΚ Α΄8), τόσο οι «επαγγελματίες αγρότες» όσο και οι «μη επαγγελματίες αγρότες» είναι υποχρεωμένοι να λάβουν πιστοποιητικό γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων . Οι αγρότες  πρέπει να γνωρίζουν ποια...

Read more

04-02-2019

«Το κλάδεμα, το μυστικό για την παραγωγή ποιοτικότερου ελαιολάδου»

      Μια αξιόλογη πρωτοβουλία για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της αγροτικής οικονομίας ανέλαβε το πνευματικό Κέντρο Καλεσσών διοργανώνοντας τον 3ο κύκλο σεμιναρίων για την καλλιέργεια της ελιάς, την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία και την υποστήριξη των εταιρειών Proactive - Σύμβουλοι Επιχειρήσεων και Cretan Mill Αλμπαντάκης, με στόχο την ενημέρωση των παραγωγών για το ορθολογικό κλάδεμα της ελιάς και την παραγωγή περισσότερου και ποιοτικότερου ελαιολάδου με σεβασμό στο περιβάλλον και τη φυσιολογία των ελαιοδέντρων. Η ανταπόκριση που βρήκε ήταν εντυπωσιακή, αποδεικνύοντας ότι τα καίρια ζητήματα που απασχολούν σήμερα τους παραγωγούς της Κρήτης χρειάζονται...

Read more

28-01-2019

Δράσεις για τη βελτίωση της ποιότητας του ελαιολάδου

  Στο πλαίσιο υλοποίησης των δράσεων του Καν. (ΕΕ) 611/2014 & 615/2014 της περιόδου 2018-2021, θα πραγματοποιηθεί σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων από το τμήμα Διασφάλισης Ποιότητας και Ασφάλειας Τροφίμων της Proactive-Σύμβουλοι Επιχειρήσεων. Ο κύκλος των σεμιναρίων θα καλύψει ευρύ φάσμα των καλλιεργητικών τεχνικών της ελαιοκαλλιέργειας, με στόχο, αφενός την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελαιοκαλλιέργειας και αφετέρου τη βελτίωση της ποιότητας του παραγόμενου ελαιολάδου. Στις δράσεις συμμετέχουν οι ΟΕΦ (Οργανώσεις Ελαιουργικών Φορέων): Α. Σ Κριτσάς Α. Σ Μυλοποτάμου Πράσινη ΙΚΕ Μεσσαράς Α.Σ. Χάρακας Α.Σ. Χουδετσίου   Οι δράσεις υλοποιούνται με στόχο τη: βελτίωση της ποιότητας του ελαιολάδου, μείωση του κόστους παραγωγής, ορθολογική χρήση όλων των εισροών (νερό, λιπάσματα, φυτοπροστατευτικά σκευάσματα, ενέργεια) και προστασία του περιβάλλοντος   Οι...

Read more

23-01-2019

Οργάνωση 3ου κύκλου σεμιναρίων για την καλλιέργεια της ελιάς

  Το Πνευματικό Κέντρο Καλεσσών, διοργανώνει εκπαιδευτικό σεμινάριο, την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου στις 18:00μμ, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου, στα Άνω Καλέσσα. Θέμα του σεμιναρίου: Κλάδεμα ελαιοδέντρων και διαχείριση υπολειμμάτων κλαδέματος Ομιλητής: Σπυρίδων Λιονάκης, Γεωπόνος, Ομότιμος καθηγητής Δενδροκομίας ΤΕΙ Κρήτης.   Στόχος του εκπαιδευτικού σεμιναρίου είναι να ενημερώσει τους παραγωγούς για την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας  και τα συστήματα ολοκληρωμένης διαχείρισης της ελαιοκαλλιέργειας. Η επιμορφωτική ημερίδα θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία και την υποστήριξη των εταιρειών Proactive AE-Σύμβουλοι Επιχειρήσεων και Cretan Mill.

Read more

23-01-2019

Τα μυστικά του καλού και ποιοτικού ελαιολάδου

  Τα μυστικά του καλού και ποιοτικού ελαιολάδου από την Proactive και την Cretan Mill.   Μια αξιόλογη πρωτοβουλία για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της αγροτικής οικονομίας ανέλαβε το πνευματικό Κέντρο Καλεσσών διοργανώνοντας εκδήλωση την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου. Η ανταπόκριση που βρήκε ήταν μεγάλη, αποδεικνύοντας ότι τα καίρια ζητήματα που απασχολούν σήμερα τους παραγωγούς της Κρήτης χρειάζονται εξειδικευμένη ενημέρωση και παροχή ειδικών γνώσεων. Το κρητικό λάδι έχει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα που επιτρέπουν στους παραγωγούς να έχουν σημαντικά οφέλη, αν υιοθετήσουν όλα εκείνα τα μέσα και τις πρακτικές που θα διευρύνουν το μερίδιό τους στη διεθνή αγορά. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε...

Read more

03-01-2019

Μέτρο 11: «Βιολογική Γεωργία»

Υπομέτρο 11.1 : Ενισχύσεις για τη μετατροπή σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδουςΔράση 11.1.1 : Ενισχύσεις για τη μετατροπή σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους παραγωγής στην γεωργία Υπομέτρο 11.2 : Ενισχύσεις για τη διατήρηση σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδουςΔράση 11.2.1 : Ενισχύσεις για τη διατήρηση σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους παραγωγής στην γεωργία

Read more

20-12-2018

Δράσεις για τη βελτίωση της ποιότητας του ελαιολάδου

  Σε μια περίοδο που όλο και περισσότεροι καταναλωτές παγκοσμίως,  γνωρίζουν τις ευεργετικές ιδιότητες του ελαιολάδου, αυξάνοντας την παγκόσμια κατανάλωση κατά  70% τα τελευταία είκοσι χρόνια, ο Ελληνικός ελαιοκομικός τομέας αν θέλει αρχικά  να διατηρήσει  και μελλοντικά να αυξήσει τη συμμετοχή του στην Νέα  παγκόσμια αγορά, θα πρέπει να επενδύσει σε Νέες μεθόδους καλλιέργειας αλλά και επεξεργασίας του ελαιοκάρπου.  

Read more

07-09-2018

Μέτρο 9: «Σύσταση Ομάδων και Οργανώσεων Παραγωγών»

        Σκοπός Στόχος του Μέτρου είναι η συσπείρωση των παραγωγών σε ομάδες ή οργανώσεις στο τομέα της γεωργίας που θα τους βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις της αγοράς, να ενισχύσουν τη διαπραγματευτική τους δύναμη, να διευρύνουν τον αριθμό των πιθανών αγοραστών και να μειώσουν το ανά παραγωγό κόστος παραγωγής. Ύψος Χρηματοδότησης Η Δημόσια Δαπάνη της παρούσας πρόσκλησης ανέρχεται σε 25.000.000 εκ € και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης «Ε.Γ.Τ.Α.Α.». Δικαιούχοι Δικαίωμα υποβολής αίτησης στήριξης έχουν νέες ομάδες παραγωγών και οργανώσεις παραγωγών, οι οποίες έχουν αναγνωριστεί επίσημα μέχρι και την υποβολή της αίτησης στήριξης και ανήκουν στην κατηγορία των Πολύ Μικρών...

Read more

21-05-2018

Κατάρτιση και Πιστοποίηση για την Ορθολογική χρήση γεωργικών φαρμάκων.

  Το τμήμα ολοκληρωμένης Διαχείρισης καλλιεργειών και Ασφάλειας Τροφίμων της Proactive Α.Ε – Σύμβουλοι Επιχειρήσεων, διοργανώνει εκπαιδευτικά σεμινάρια για την απόκτηση Πιστοποιητικού Γνώσης Ορθής Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων, απαραίτητο πλέον πιστοποιητικό για να μπορούν οι παραγωγοί να προμηθεύονται γεωργικά φάρμακα, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 4036/2012. Σε εξέλιξη βρίσκεται ο 5ος κύκλος σεμιναρίων Με την κατάρτιση, τη γνώση και την πιστοποίηση, οι αγρότες μας αποκτούν περισσότερα εφόδια. Το κυριότερο παράγουν καθαρά και ποιοτικά προϊόντα.   Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα γραφεία της εταιρείας μας. Στοιχεία επικοινωνίας: Τηλ.: 2810-360814, 2810-231510 Fax.: 2810-360772 E-mail: info@proactive.com.gr Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Καλαϊτζάκη Κλαίρη    

Read more

04-09-2017

Η Proactive Α.Ε. χορηγός στο 24ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών

  Η Proactive Α.Ε. Σύμβουλοι Επιχειρήσεων είναι χορηγός στο 24ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών που φέτος θα πραγματοποιηθεί στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (Μ.Α.Ι.Χ.) από τις 7 έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2017. Το θέμα στο οποίο είναι αφιερωμένο το συνέδριο που τελεί υπό την αιγίδα της προεδρίας της Δημοκρατίας , είναι η ελαιοκομία και η προβατοτροφία ως δυο πυλώνες ανάπτυξης της περιοχής.

Read more

20-07-2017

Σεμινάριο με θέμα: «Άρδευση των ελαιοδέντρων»

   "Η αύξηση του εισοδήματος του ελαιοπαραγωγού δεν θα έρθει μόνο από την αύξηση της τιμής του ελαιολάδου. Είναι απαραίτητη και η μείωση του κόστους παραγωγής με παράλληλη αύξηση της στρεμματικής απόδοσης. Για να τα πετύχουμε όλα αυτά είναι απαραίτητη η ενημέρωση των παραγωγών για νέες καλλιεργητικές τεχνικές καθώς και η ορθολογική χρήση πόρων όπως το Νερό."

Read more

04-07-2017

Συμμετοχή της «Proactive Α.Ε.» στην ημερίδα με θέμα «Το νέο Νομοθετικό πλαίσιο για την αδειοδότηση των ελαιουργείων»

  Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα που διοργάνωσαν ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ελαιουργείων (ΠΑ.Σ.ΕΛ.) και ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Ελαιουργείων Ν. Χανίων με θέμα «Το νέο Νομοθετικό πλαίσιο για την αδειοδότηση των ελαιουργείων». Η ημερίδα διεξήχθη τη Δευτέρα 3 Ιουλίου στα Χανιά. Το παρόν έδωσαν εκπρόσωποι από τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, Επιστημονικοί φορείς και εκπρόσωποι επιχειρήσεων που ασχολούνται με τον τομέα του ελαιολάδου.

Read more

06-06-2017

Δηλώσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου της Proactive ΑΕ- Σύμβουλοι Επιχειρήσεων Νίκου Μπουνάκη στο Κινεζικό Πρακτορείο Ειδήσεων για το Ελληνικό Ελαιόλαδο.

Δηλώσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου της Proactive ΑΕ- Σύμβουλοι Επιχειρήσεων Νίκου Μπουνάκη στο Κινεζικό Πρακτορείο Ειδήσεων για το Ελληνικό Ελαιόλαδο.   ATHENS, April 3 (Xinhua) -- For the seventh year running, more than 100 producers from across Greece gathered here this weekend to promote the nutritional value of Greece's traditional "liquid gold," and exchange views on the challenges of production in times of crisis, innovation, and future prospects. Under the auspices of the agriculture and food ministry, cultivators displayed a rich variety of olives and olive oil and offered lectures on olive-related knowledges, while 40 chefs prepared traditional recipes from regions based on the...

Read more

30-05-2017

Συνέντευξη του Διευθύνοντα Συμβούλου της Proactive A.E.-Σύμβουλοι Επιχειρήσεων Νίκου Μπουνάκη, στον Δημοσιογράφο Νίκο Φιλιππίδη στο περιοδικό Agricola της Καθημερινής.

    Η παραγωγή αγροτικών προϊόντων και τροφίμων είναι ένας τομέας με μεγάλες ευκαιρίες ανάπτυξης. Σύμφωνα με εκτίμηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων, η ζήτηση για τα αγροτικά προϊόντα αναμένεται να αυξηθεί κατά 60% έως το 2050, ως αποτέλεσμα της αύξησης του πληθυσμού αλλά και των αλλαγών στα διατροφικά πρότυπα.

Read more

02-05-2017

4.2.1 Στήριξη για επενδύσεις στην μεταποίηση/ εμπορία και/ή ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων

     Σκοπός Tο εν λόγω Μέτρο αφορά στη στήριξη των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη μεταποίηση/εμπορία και/ή ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων. Στόχοι του Μέτρου είναι:  α) η αύξηση της προστιθέμενης αξίας των ανωτέρω προϊόντων καθιστώντας τα πιο ελκυστικά στον καταναλωτή,  β) η ενσωμάτωση διαδικασιών καινοτομίας και χρήσης νέων τεχνολογιών αλλά και διαδικασιών φιλικών προς το περιβάλλον, που περιορίζουν το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, γ) η διατήρηση και δημιουργία θέσεων εργασίας καθώς και η προστασία της ανθρώπινης υγείας Δικαιούχοι Στο πλαίσιο της δράσης 4.2.1 ενισχύονται: πολύ μικρές, μικρές, μεσαίες επιχειρήσεις κατά την έννοια της σύστασης 2003/361/ΕΚ της Επιτροπής, καθώς και μεγάλες επιχειρήσεις. Υποχρέωση τήρησης βιβλίων Β΄ ή Γ΄ κατηγορίας Εξαιρούνται...

Read more

28-04-2017

Διεξαγωγή μαθημάτων κατάρτισης παραγωγών στον αγρό σε περιοχές των Νομών Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Λασιθίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 28/04/2017             Στη διάρκεια του 3ου έτους υλοποίησης του προγράμματος εργασίας του Καν. (ΕΕ) 611/2014 για την περίοδο 2015-2018, έχει προγραμματιστεί μια σειρά πρακτικών εκπαιδευτικών συναντήσεων τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο οι οποίες θα καλύψουν όλο το φάσμα των καλλιεργητικών τεχνικών στη καλλιέργεια της ελιάς.                 Οι εκπαιδεύσεις θα υλοποιηθούν από την εταιρεία Proactive Α.Ε - Σύμβουλοι Επιχειρήσεων σε περιοχές των Νομών Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Λασιθίου, στο πλαίσιο της Δράσης «Γ.iii.1 Διεξαγωγή μαθημάτων κατάρτισης παραγωγών στον αγρό» βάσει του προγράμματος εργασίας του Καν. (ΕΕ) 611/2014, για την περίοδο 2015-2018.

Read more

05-04-2017

Πρόγραμμα Προώθησης οίνων σε αγορές τρίτων χωρών 2017-2018

  Αναπτύξτε τις πωλήσεις στις αγορές του εξωτερικού με την βοήθεια του προγράμματος "Προώθηση οίνων σε χώρες τρίτων χωρών" 2017-2018 1. Δικαιούχοι          Δικαιούχοι του μέτρου είναι επιχειρήσεις (ιδιωτικές, συνεταιριστικές), καθώς και επαγγελματικές οργανώσεις, οργανώσεις παραγωγών, διεπαγγελματικές οργανώσεις ή δημόσιοι οργανισμοί. Οι δικαιούχοι πρέπει να διαθέτουν επαρκή διαθεσιμότητα προϊόντων, τόσο από ποιοτική όσο και από ποσοτική άποψη, ώστε να διασφαλίζεται η ικανοποίηση της ζήτησης της αγοράς μακροπρόθεσμα μετά την εργασία προώθησης (τουλάχιστον 300 hl).   2. Επιλέξιμα προϊόντα: Οίνοι με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης Οίνοι με Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Ποικιλιακοί οίνοι.   3. Χρηματοδοτικό σχήμα Κοινοτική συμμετοχή: 50% Εθνική συμμετοχή: 30% Ιδία συμμετοχή: 20%   4. Επιλέξιμες δαπάνες για χρηματοδότηση Καταχωρίσεις στο γενικό και εξειδικευμένο...

Read more

05-04-2017

Συμμετοχή της Proactive Α.Ε. στο 7ο Φεστιβάλ Ελιάς και Ελαιολάδου

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Proactiveστο 7ο Φεστιβάλ Ελιάς και Ελαιολάδου που πραγματοποιήθηκε από 31 Μαρτίου έως 2 Απριλίου, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν επιχειρήσεις που ασχολούνται με την επιτραπέζια Ελιά και το Ελαιόλαδο από όλη την Ελλάδα. Τιμώμενη περιφέρεια ήταν η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος. Οι τυποποιητές που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ είχαν την δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με έμπορους και δίκτυα διανομής ελαιολάδου και επιτραπέζιας ελιάς. Η συμμετοχή στο Φεστιβάλ έδωσε την δυνατότητα στα στελέχη της Proactiveνα επικοινωνήσουν με επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή, τυποποίηση και εμπορία ελαιολάδου και να συζητήσουν σχετικά με τις υπηρεσίες της Proactiveστους τομείς...

Read more

04-04-2017

Μέτρο 4.2: "Στήριξη για επενδύσεις στην μεταποίηση/ εμπορία και/ή ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων"

      Το προσεχές διάστημα αναμένεται να προκηρυχτεί το Μέτρο 4.2 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, που αφορά στη «Στήριξη για επενδύσεις στη μεταποίηση, εμπορία ή και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων». Το μέτρο αφορά στην ενίσχυση όλων των τομέων μεταποίησης και εμπορίας γεωργοκτηνοτροφικών προϊόντων και  για πρώτη φορά περιλαμβάνει ξεχωριστή δράση για δικαιούχους επαγγελματίες αγρότες που επιθυμούν να επενδύσουν στη μεταποίηση της παραγωγής τους (Δράση 4.2.3).

Read more

28-03-2017

Συμμετοχή στο 7ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 27/03/2017 ΘΕΜΑ: Συμμετοχή της «Proactive Α.Ε.» στο 7ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς     Η Proactive Α.Ε. - Σύμβουλοι Επιχειρήσεων» συμμετέχει στο 7ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς που διεξάγεται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) από 31 Μαρτίου έως 2 Απριλίου 2017. Σας περιμένουμε στο περίπτερο 33 του Φεστιβάλ για να γνωρίσετε από κοντά τις υπηρεσίες της «Proactive Α.Ε. - Σύμβουλοι Επιχειρήσεων» και να συζητήσουμε τις προοπτικές της ελαιοκαλλιέργειας. Το Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς αποτελεί το σημαντικότερο θεσμό της ελαιοκομίας στην Ελλάδα και διεξάγεται για 7η φορά. Στο φετινό Φεστιβάλ τιμώμενη περιφέρεια είναι η περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας. Παράλληλα με το φεστιβάλ πραγματοποιείται επιστημονικό...

Read more

07-03-2017

Αναγνώριση Ομάδων και Οργανώσεων Παραγωγών

ΈννοιαΩς Ομάδες Παραγωγών (Ομ.Π.) ή Οργανώσεις Παραγωγών (Ο.Π) αναγνωρίζονται οι αυτοτελείς νομικές οντότητες του συνεταιριστικού ή εμπορικού δικαίου ή σαφώς οριζόμενα μέρη αυτών. Συγκρότηση Ομ.Π. και Ο.Π.Οι Ομ.Π. και οι Ο.Π. συγκροτούνται με πρωτοβουλία των φυσικών ή/και νομικών προσώπων, παραγωγών των προϊόντων των τομέων της παρ. 2 του άρθρου 1 του Κανονισμού 1308/2013, που είναι μέλη των αυτοτελών νομικών οντοτήτων του συνεταιριστικού ή εμπορικού δικαίου ή σαφώς οριζόμενων μερών αυτών. Υποχρεώσεις των μελών Βασικές Υποχρεώσεις των μελών Ομ.Π. και Ο.Π. Να εφαρμόζουν τους κανόνες που θεσπίζει η Ομ.Π. ή Ο.Π. και τις διαδικασίες για τον καθορισμό, την έγκριση και την τροποποίηση των κανόνων αυτών...

Read more

26-01-2017

Ομιλία του Διευθύνοντος Συμβούλου της Proactive Α.Ε. κου Νίκου Μπουνάκη στην 8η Εκδήλωση Απονομής των Βραβείων «Αγρότης της Χρονιάς» 2017

                       Γιατί πρέπει να επενδύσουμε στα επιτραπέζια σταφύλια; «Τα στοιχεία δείχνουν ότι σε παγκόσμιο επίπεδο η παραγωγή, η κατανάλωση, καθώς και το σύνολο των εξαγωγών των επιτραπέζιων σταφυλιών αυξάνονται διαρκώς, με τις χώρες-μέλη της Ε.Ε. να απορροφούν το 23% των παγκόσμιων εξαγωγών επιτραπέζιων σταφυλιών. Σε αντίθεση, δυστυχώς, οι εξαγωγές της Ελλάδας ακολούθησαν σταθερή πορεία έως το 2014 αγγίζοντας τα 185 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το 2015 μειώθηκαν στα 140 εκατομμύρια ευρώ».

Read more

11-01-2017

Χορηγός στην απονομή των βραβείων «Αγρότης της χρονιάς 2017» η Proactive A.E.

Η Proactive Α.Ε. είναι χορηγός στην εκδήλωση απονομής των βραβείων "Αγρότης της χρονιάς 2017" που θα διεξαχθεί στις 21 Ιανουαρίου 2017 στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο στο Λουτράκι Κορινθίας. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει την απονομή των βραβείων, καθώς και συζητήσεις πάνω σε 4 θεματικές ενότητες άμεσου ενδιαφέροντος για τους συντελεστές της αγροτικής οικονομίας. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Proactive A.E., Νίκος Μπουνάκης, θα είναι ομιλητής στην εκδήλωση, με θέμα: «Οι απαιτήσεις της αγοράς του Επιτραπέζιου Σταφυλιού σε ποιότητα και ασφάλεια».  

Read more

Proactive A.E.

Μας εμπιστεύτηκαν

  • Georgioudaki
  • Rouvas
  • Zaharioudakis
  • Liokarpi
  • Douloufakis
  • Paterianakis
  • ASM

Newsletter

Όνομα & Επίθετο (*)

Παρακαλώ συμπληρώστε το πεδίο
Email (*)

Παρακαλώ συμπληρώστε το πεδίο
Facebook ProactiveLinkedin ProactiveGoogle Plus Proactive
Τηλ.: 2810 360814
Email: info [at] proactive.com.gr

 

Proactive AE