Menu
ΕΣΠΑ 2014-2020
Facebook ProactiveLinkedin ProactiveGoogle Plus Proactive
Τηλέφωνο: 2810 360814
Email: info [at] proactive.com.gr

Η παραγωγή Επιτραπέζιων Σταφυλιών έχει μεγάλες προοπτικές , αλλά χρειάζονται νέες επενδύσεις και διαφορετική Στρατηγική.

Ο έμπορος που θα θελήσει φέτος να κάνει εξαγωγές επιτραπέζιου σταφυλιού της Κρήτης δεν μπορεί να μη βάλει το χέρι του στην τσέπη βαθύτερα από πέρυσι, ξεκινώντας τις τελευταίες μέρες σε τιμές ανώτερες από τις περυσινές την αγορά του σταφυλιού που φεύγει για το Μόναχο.

Η εφημερίδα "Νέα Κρήτη" αποκαλύπτει  στο σημερινό φύλλο, πληροφορίες παραγωγών, σύμφωνα με τις οποίες οι πρώτες τιμές που δόθηκαν κατά τις τελευταίες μέρες, για να αρχίσει σταδιακά από σήμερα η εξαγωγική δραστηριότητα, κυμαίνονται από 70 λεπτά μέχρι και 1 ευρώ το κιλό, με τα σταφύλια να είναι λιγοστά λόγω των ζημιών στη φετινή παραγωγή, αλλά και σε καλές ποιότητες!

Μάλιστα, ο διευθύνων σύμβουλος της Proactive Α.Ε. και γνωστός γεωπόνος της Κρήτης, Νίκος Μπουνάκης, μας παραχώρησε χθες συγκεκριμένα και χαρακτηριστικά στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία η καλλιέργεια του επιτραπέζιου σταφυλιού της χώρας μας έχει μεγάλες προοπτικές, μιας και η κατανάλωση στην ευρωπαϊκή αγορά ολοένα και αυξάνεται.

«Την αύξηση αυτή δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί η ελληνική παραγωγή, η οποία κάθε χρόνο και μειώνεται, σε αντίθεση με τις παραγωγές της Ιταλίας και της Ισπανίας που αυξάνονται, αδυνατώντας όμως να καλύψουν τις ευρωπαϊκές καταναλωτικές ανάγκες.

neakriti news image

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Proactive Α.Ε, Νίκος Μπουνάκης

Η Ε.Ε. εισάγει κάθε χρόνο περίπου 600.000 τόνους επιτραπέζιων σταφυλιών, όταν οι ελληνικές εξαγωγές με μεγάλη προσπάθεια φτάνουν τους 88.000 τόνους. Από τα παραπάνω στοιχεία προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι η αγορά του επιτραπέζιου σταφυλιού είναι μια αγορά με μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης, αρκεί να επενδύσουμε σ' αυτήν. Τα τελευταία χρόνια τα ελληνικά επιτραπέζια σταφύλια έχουν κερδίσει το στοίχημα την ποιότητας και της ασφάλειας».

 

Σταφύλια- "διαμάντια"

Ο Νίκος Μπουνάκης παρακάτω αποκαλύπτει αναφορικά με τα σταφύλια ότι «μετά από τις αναλύσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA) βρέθηκαν πιο ασφαλή από αυτά άλλων ευρωπαϊκών χωρών αλλά και από εισαγόμενα από τρίτες χώρες».

Όσο για τις καταστροφές μάς λέει ότι «η φετινή παραγωγή παρουσιάζει προβλήματα λόγω των ζημιών από τις υψηλές θερμοκρασίες. Πρέπει να θυμηθούμε όμως ότι πέρυσι είχαμε προβλήματα λόγω των βροχοπτώσεων. Επειδή είναι πιθανό να αντιμετωπίζουμε αυξημένα προβλήματα και στο μέλλον λόγω της κλιματικής αλλαγής, είναι απαραίτητο να δημιουργήσουμε τις απαραίτητες υποδομές που θα προστατεύσουν την καλλιέργεια από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Είναι απαραίτητο να εκμεταλλευτούμε τους πόρους του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (2014-2020) και να επενδύσουμε στη δημιουργία νέων σύγχρονων αμπελώνων επιτραπέζιων σταφυλιών.

Για να είναι ανταγωνιστικός ο νέος κρητικός αμπελώνας επιτραπέζιου σταφυλιού θα πρέπει, μεταξύ των άλλων, να φυτευτούν νέες ποικιλίες, εκτός από τη σουλτανίνα, με στόχο τη διεύρυνση της καλλιεργητικής περιόδου».

 

Αυξητική τάση

Ο πρόεδρος της Ομάδας Αμπελουργών Κρήτης Πρίαμος Ιερωνυμάκης, με την ιδιότητα πλέον και του στελέχους της Κεντρικής Συνεταιριστικής Ένωσης Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ), τονίζει κατηγορηματικά στη "Ν.Κ." ότι φέτος, λόγω του δυνατού αέρα που έπληξε τις αμπελοκαλλιέργειες της Κρήτης κατά τους μήνες Απρίλιο και Μάιο, η παραγωγή θα είναι δραματικά μειωμένη. Αυτός ο αέρας έριξε τα σταφύλια μειώνοντας την παραγωγή που ήταν πάνω στις κουρμούλες σε ποσοστό άνω του 70%, σύμφωνα με τον Πρίαμο Ιερωνυμάκη. Ακολούθησαν και οι ασυνήθιστες για την εποχή θερμοκρασίες μέχρι σήμερα, με την παρατεταμένη ανομβρία, που συνέβαλαν ακόμα περισσότερο στη μείωση της παραγωγής.

 

«Έτσι όπως μπορούμε να υπολογίσουμε, λόγω μειωμένης παραγωγής, θα δούμε και τις τιμές παραγωγού να ανεβαίνουν. Ήδη, με τις τιμές να διαμορφώνονται από 70 λεπτά μέχρι και ένα ευρώ για Γερμανία, φαίνεται πως έχουμε μια καλύτερη εκκίνηση σε σχέση με πέρυσι».

Μάλιστα, κατά τον Πρίαμο Ιερωνυμάκη, τα επιτραπέζια σταφύλια που θα εξαχθούν στη Γερμανία (τα κανονικά σουλτανί) και αργότερα στην Αγγλία (τα χονδρόρωγα Τόμσον) θα είναι σε καλές ποιότητες, αφού πρόκειται μόνο για τα σταφύλια που προέρχονται από τα ποτιστικά αμπέλια. «Τα άλλα σταφύλια δεν πρόκειται να τρυγηθούν καθόλου, ενώ ακόμα χειρότερη είναι η κατάσταση στα σταφιδάμπελα», λέει χαρακτηριστικά.

Όσο για τις απαντήσεις τύπου «πάρτε λεωφορείο να πάτε στον τόπο της ζημιάς αν θέλετε, αλλιώς πάρτε τα αυτοκίνητά σας και βάλτε από την τσέπη σας τα καύσιμα», που δίνουν οι αρμόδιοι του υπουργείου στους εκτιμητές του ΕΛΓΑ, ο συνδικαλιστής κάνει λόγο για συμπεριφορές εξευτελισμού, που δεν έχουν καμία σχέση με το νοικοκύρεμα του κράτους. «Ο ΕΛΓΑ χρηματοδοτείται από τις δικές μας εισφορές», λέει. «Δεν επιβαρύνει το κράτος ούτε κατά ένα ευρώ. Και τέτοιες απαντήσεις σε ανθρώπους που δεινοπαθούν για να κάνουν καλά τη δουλειά τους, πολλές φορές σε απομακρυσμένες περιοχές και κάτω από αντίξοες συνθήκες, είναι ύποπτες. Και μας δίνουν να καταλάβουμε ότι ίσως προσπαθούν να απαξιώσουν τον ΕΛΓΑ για να πάνε την ασφάλιση των αγροτών σε ιδιωτικές εταιρείες».

 

Τρυγούν τα πρώιμα

Στο μεταξύ, εδώ και περίπου μία εβδομάδα, λόγω της πρωιμότητας της χρονιάς, οι παραγωγοί κόβουν κανονικά για την εσωτερική αγορά. Ο παραγωγός από τη Σύλλαμο Νίκος Μαυράκης μάς είπε ότι οι τιμές είναι πάνω από τις περυσινές και στην εσωτερική αγορά. Πρόκειται για τα σταφύλια της ποικιλίας Prime που πωλούνται γύρω στο ευρώ, τα Superior που έχουν αγοραστεί στην εσωτερική αγορά από 75 λεπτά μέχρι και 1 ευρώ το κιλό, και τα Rally, με μια μέση τιμή γύρω στα 90 λεπτά το κιλό. Την ίδια ώρα, τόσο ο Νίκος Μαυράκης, όσο και οι άλλοι συνάδελφοί του στη Σύλλαμο, τις Αρχάνες και αλλού ετοιμάζονται και για την Αγγλία, ευελπιστώντας να πουλήσουν σε τιμές που δε θα έχουν επηρεαστεί αρνητικά από το Brexit.

Πήγη : www.neakriti.gr

Prev Next

21-05-2018

Κατάρτιση και Πιστοποίηση για την Ορθολογική χρήση γεωργικών φαρμάκων.

  Το τμήμα ολοκληρωμένης Διαχείρισης καλλιεργειών και Ασφάλειας Τροφίμων της Proactive Α.Ε – Σύμβουλοι Επιχειρήσεων, διοργανώνει εκπαιδευτικά σεμινάρια για την απόκτηση Πιστοποιητικού Γνώσης Ορθής Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων, απαραίτητο πλέον πιστοποιητικό για να μπορούν οι παραγωγοί να προμηθεύονται γεωργικά φάρμακα. Με την κατάρτιση, τη γνώση και την πιστοποίηση, οι αγρότες μας αποκτούν περισσότερα εφόδια. Το κυριότερο παράγουν καθαρά και ποιοτικά προϊόντα.  

Read more

20-07-2017

Σεμινάριο με θέμα: «Άρδευση των ελαιοδέντρων»

   "Η αύξηση του εισοδήματος του ελαιοπαραγωγού δεν θα έρθει μόνο από την αύξηση της τιμής του ελαιολάδου. Είναι απαραίτητη και η μείωση του κόστους παραγωγής με παράλληλη αύξηση της στρεμματικής απόδοσης. Για να τα πετύχουμε όλα αυτά είναι απαραίτητη η ενημέρωση των παραγωγών για νέες καλλιεργητικές τεχνικές καθώς και η ορθολογική χρήση πόρων όπως το Νερό."

Read more

04-07-2017

Συμμετοχή της «Proactive Α.Ε.» στην ημερίδα με θέμα «Το νέο Νομοθετικό πλαίσιο για την αδειοδότηση των ελαιουργείων»

  Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα που διοργάνωσαν ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ελαιουργείων (ΠΑ.Σ.ΕΛ.) και ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Ελαιουργείων Ν. Χανίων με θέμα «Το νέο Νομοθετικό πλαίσιο για την αδειοδότηση των ελαιουργείων». Η ημερίδα διεξήχθη τη Δευτέρα 3 Ιουλίου στα Χανιά. Το παρόν έδωσαν εκπρόσωποι από τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, Επιστημονικοί φορείς και εκπρόσωποι επιχειρήσεων που ασχολούνται με τον τομέα του ελαιολάδου.

Read more

06-06-2017

Δηλώσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου της Proactive ΑΕ- Σύμβουλοι Επιχειρήσεων Νίκου Μπουνάκη στο Κινεζικό Πρακτορείο Ειδήσεων για το Ελληνικό Ελαιόλαδο.

Δηλώσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου της Proactive ΑΕ- Σύμβουλοι Επιχειρήσεων Νίκου Μπουνάκη στο Κινεζικό Πρακτορείο Ειδήσεων για το Ελληνικό Ελαιόλαδο.   ATHENS, April 3 (Xinhua) -- For the seventh year running, more than 100 producers from across Greece gathered here this weekend to promote the nutritional value of Greece's traditional "liquid gold," and exchange views on the challenges of production in times of crisis, innovation, and future prospects. Under the auspices of the agriculture and food ministry, cultivators displayed a rich variety of olives and olive oil and offered lectures on olive-related knowledges, while 40 chefs prepared traditional recipes from regions based on the...

Read more

30-05-2017

Συνέντευξη του Διευθύνοντα Συμβούλου της Proactive A.E.-Σύμβουλοι Επιχειρήσεων Νίκου Μπουνάκη, στον Δημοσιογράφο Νίκο Φιλιππίδη στο περιοδικό Agricola της Καθημερινής.

    Η παραγωγή αγροτικών προϊόντων και τροφίμων είναι ένας τομέας με μεγάλες ευκαιρίες ανάπτυξης. Σύμφωνα με εκτίμηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων, η ζήτηση για τα αγροτικά προϊόντα αναμένεται να αυξηθεί κατά 60% έως το 2050, ως αποτέλεσμα της αύξησης του πληθυσμού αλλά και των αλλαγών στα διατροφικά πρότυπα.

Read more

02-05-2017

4.2.1 Στήριξη για επενδύσεις στην μεταποίηση/ εμπορία και/ή ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων

     Σκοπός Tο εν λόγω Μέτρο αφορά στη στήριξη των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη μεταποίηση/εμπορία και/ή ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων. Στόχοι του Μέτρου είναι:  α) η αύξηση της προστιθέμενης αξίας των ανωτέρω προϊόντων καθιστώντας τα πιο ελκυστικά στον καταναλωτή,  β) η ενσωμάτωση διαδικασιών καινοτομίας και χρήσης νέων τεχνολογιών αλλά και διαδικασιών φιλικών προς το περιβάλλον, που περιορίζουν το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, γ) η διατήρηση και δημιουργία θέσεων εργασίας καθώς και η προστασία της ανθρώπινης υγείας Δικαιούχοι Στο πλαίσιο της δράσης 4.2.1 ενισχύονται: πολύ μικρές, μικρές, μεσαίες επιχειρήσεις κατά την έννοια της σύστασης 2003/361/ΕΚ της Επιτροπής, καθώς και μεγάλες επιχειρήσεις. Υποχρέωση τήρησης βιβλίων Β΄ ή Γ΄ κατηγορίας Εξαιρούνται...

Read more

28-04-2017

Διεξαγωγή μαθημάτων κατάρτισης παραγωγών στον αγρό σε περιοχές των Νομών Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Λασιθίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 28/04/2017             Στη διάρκεια του 3ου έτους υλοποίησης του προγράμματος εργασίας του Καν. (ΕΕ) 611/2014 για την περίοδο 2015-2018, έχει προγραμματιστεί μια σειρά πρακτικών εκπαιδευτικών συναντήσεων τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο οι οποίες θα καλύψουν όλο το φάσμα των καλλιεργητικών τεχνικών στη καλλιέργεια της ελιάς.                 Οι εκπαιδεύσεις θα υλοποιηθούν από την εταιρεία Proactive Α.Ε - Σύμβουλοι Επιχειρήσεων σε περιοχές των Νομών Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Λασιθίου, στο πλαίσιο της Δράσης «Γ.iii.1 Διεξαγωγή μαθημάτων κατάρτισης παραγωγών στον αγρό» βάσει του προγράμματος εργασίας του Καν. (ΕΕ) 611/2014, για την περίοδο 2015-2018.

Read more

05-04-2017

Πρόγραμμα Προώθησης οίνων σε αγορές τρίτων χωρών 2017-2018

  Αναπτύξτε τις πωλήσεις στις αγορές του εξωτερικού με την βοήθεια του προγράμματος "Προώθηση οίνων σε χώρες τρίτων χωρών" 2017-2018 1. Δικαιούχοι          Δικαιούχοι του μέτρου είναι επιχειρήσεις (ιδιωτικές, συνεταιριστικές), καθώς και επαγγελματικές οργανώσεις, οργανώσεις παραγωγών, διεπαγγελματικές οργανώσεις ή δημόσιοι οργανισμοί. Οι δικαιούχοι πρέπει να διαθέτουν επαρκή διαθεσιμότητα προϊόντων, τόσο από ποιοτική όσο και από ποσοτική άποψη, ώστε να διασφαλίζεται η ικανοποίηση της ζήτησης της αγοράς μακροπρόθεσμα μετά την εργασία προώθησης (τουλάχιστον 300 hl).   2. Επιλέξιμα προϊόντα: Οίνοι με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης Οίνοι με Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Ποικιλιακοί οίνοι.   3. Χρηματοδοτικό σχήμα Κοινοτική συμμετοχή: 50% Εθνική συμμετοχή: 30% Ιδία συμμετοχή: 20%   4. Επιλέξιμες δαπάνες για χρηματοδότηση Καταχωρίσεις στο γενικό και εξειδικευμένο...

Read more

05-04-2017

Συμμετοχή της Proactive Α.Ε. στο 7ο Φεστιβάλ Ελιάς και Ελαιολάδου

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Proactiveστο 7ο Φεστιβάλ Ελιάς και Ελαιολάδου που πραγματοποιήθηκε από 31 Μαρτίου έως 2 Απριλίου, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν επιχειρήσεις που ασχολούνται με την επιτραπέζια Ελιά και το Ελαιόλαδο από όλη την Ελλάδα. Τιμώμενη περιφέρεια ήταν η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος. Οι τυποποιητές που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ είχαν την δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με έμπορους και δίκτυα διανομής ελαιολάδου και επιτραπέζιας ελιάς. Η συμμετοχή στο Φεστιβάλ έδωσε την δυνατότητα στα στελέχη της Proactiveνα επικοινωνήσουν με επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή, τυποποίηση και εμπορία ελαιολάδου και να συζητήσουν σχετικά με τις υπηρεσίες της Proactiveστους τομείς...

Read more

04-04-2017

Μέτρο 4.2: "Στήριξη για επενδύσεις στην μεταποίηση/ εμπορία και/ή ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων"

      Το προσεχές διάστημα αναμένεται να προκηρυχτεί το Μέτρο 4.2 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, που αφορά στη «Στήριξη για επενδύσεις στη μεταποίηση, εμπορία ή και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων». Το μέτρο αφορά στην ενίσχυση όλων των τομέων μεταποίησης και εμπορίας γεωργοκτηνοτροφικών προϊόντων και  για πρώτη φορά περιλαμβάνει ξεχωριστή δράση για δικαιούχους επαγγελματίες αγρότες που επιθυμούν να επενδύσουν στη μεταποίηση της παραγωγής τους (Δράση 4.2.3).

Read more

28-03-2017

Συμμετοχή στο 7ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 27/03/2017 ΘΕΜΑ: Συμμετοχή της «Proactive Α.Ε.» στο 7ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς     Η Proactive Α.Ε. - Σύμβουλοι Επιχειρήσεων» συμμετέχει στο 7ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς που διεξάγεται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) από 31 Μαρτίου έως 2 Απριλίου 2017. Σας περιμένουμε στο περίπτερο 33 του Φεστιβάλ για να γνωρίσετε από κοντά τις υπηρεσίες της «Proactive Α.Ε. - Σύμβουλοι Επιχειρήσεων» και να συζητήσουμε τις προοπτικές της ελαιοκαλλιέργειας. Το Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς αποτελεί το σημαντικότερο θεσμό της ελαιοκομίας στην Ελλάδα και διεξάγεται για 7η φορά. Στο φετινό Φεστιβάλ τιμώμενη περιφέρεια είναι η περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας. Παράλληλα με το φεστιβάλ πραγματοποιείται επιστημονικό...

Read more

07-03-2017

Αναγνώριση Ομάδων και Οργανώσεων Παραγωγών

ΈννοιαΩς Ομάδες Παραγωγών (Ομ.Π.) ή Οργανώσεις Παραγωγών (Ο.Π) αναγνωρίζονται οι αυτοτελείς νομικές οντότητες του συνεταιριστικού ή εμπορικού δικαίου ή σαφώς οριζόμενα μέρη αυτών. Συγκρότηση Ομ.Π. και Ο.Π.Οι Ομ.Π. και οι Ο.Π. συγκροτούνται με πρωτοβουλία των φυσικών ή/και νομικών προσώπων, παραγωγών των προϊόντων των τομέων της παρ. 2 του άρθρου 1 του Κανονισμού 1308/2013, που είναι μέλη των αυτοτελών νομικών οντοτήτων του συνεταιριστικού ή εμπορικού δικαίου ή σαφώς οριζόμενων μερών αυτών. Υποχρεώσεις των μελών Βασικές Υποχρεώσεις των μελών Ομ.Π. και Ο.Π. Να εφαρμόζουν τους κανόνες που θεσπίζει η Ομ.Π. ή Ο.Π. και τις διαδικασίες για τον καθορισμό, την έγκριση και την τροποποίηση των κανόνων αυτών...

Read more

07-03-2017

Μέτρο 9: Σύσταση ομάδων και Οργανώσεων Παραγωγών

Στόχος Να δοθούν τα απαραίτητα κίνητρα στους παραγωγούς ώστε μέσω της στενής συνεργασίας αυτών να δημιουργηθούν ομάδες και οργανώσεις παραγωγών.   Δικαιούχοι Δυνητικοί δικαιούχοι είναι φυσικά και νομικά πρόσωπα, παραγωγοί προϊόντων του πρωτογενή τομέα.   Προϋπολογισμός της δράσης Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται σε 27 εκατ. ευρώ.   Σκοπός της Δράσης Η εξασφάλιση του προγραμματισμού της παραγωγής και της προσαρμογής της στη ζήτηση, ιδίως από άποψη ποιότητας και ποσότητας τη συγκέντρωση της προσφοράς και τη διάθεση στην αγορά των προϊόντων που παράγονται από τα μέλη τους, μεταξύ άλλων μέσω της προώθησης προϊόντων· τη βελτιστοποίηση του κόστους παραγωγής και την απόδοση των επενδύσεων ως προς τα περιβαλλοντικά πρότυπα και τα πρότυπα...

Read more

26-01-2017

Ομιλία του Διευθύνοντος Συμβούλου της Proactive Α.Ε. κου Νίκου Μπουνάκη στην 8η Εκδήλωση Απονομής των Βραβείων «Αγρότης της Χρονιάς» 2017

                       Γιατί πρέπει να επενδύσουμε στα επιτραπέζια σταφύλια; «Τα στοιχεία δείχνουν ότι σε παγκόσμιο επίπεδο η παραγωγή, η κατανάλωση, καθώς και το σύνολο των εξαγωγών των επιτραπέζιων σταφυλιών αυξάνονται διαρκώς, με τις χώρες-μέλη της Ε.Ε. να απορροφούν το 23% των παγκόσμιων εξαγωγών επιτραπέζιων σταφυλιών. Σε αντίθεση, δυστυχώς, οι εξαγωγές της Ελλάδας ακολούθησαν σταθερή πορεία έως το 2014 αγγίζοντας τα 185 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το 2015 μειώθηκαν στα 140 εκατομμύρια ευρώ».

Read more

11-01-2017

Χορηγός στην απονομή των βραβείων «Αγρότης της χρονιάς 2017» η Proactive A.E.

Η Proactive Α.Ε. είναι χορηγός στην εκδήλωση απονομής των βραβείων "Αγρότης της χρονιάς 2017" που θα διεξαχθεί στις 21 Ιανουαρίου 2017 στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο στο Λουτράκι Κορινθίας. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει την απονομή των βραβείων, καθώς και συζητήσεις πάνω σε 4 θεματικές ενότητες άμεσου ενδιαφέροντος για τους συντελεστές της αγροτικής οικονομίας. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Proactive A.E., Νίκος Μπουνάκης, θα είναι ομιλητής στην εκδήλωση, με θέμα: «Οι απαιτήσεις της αγοράς του Επιτραπέζιου Σταφυλιού σε ποιότητα και ασφάλεια».  

Read more

05-12-2016

Ένθετο στην εφημερίδα «Η άποψη του Νότου» για την ασφάλεια και ποιότητα των αγροτικών προϊόντων

  Μπορείτε να κατεβάσετε την δημοσίευση σε μορφή pdf πατώντας εδώ.

Read more

17-11-2016

Εκπαίδευση στη συγκομιδή ελαιοκάρπου σε Περιοχές των Νομών Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Λασιθίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 17/11/2016 Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος πρακτικών εκπαιδευτικών επιδείξεων της θεματικής ενότητας «Συγκομιδή ελαιοκάρπου» σε περιοχές των Νομών Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Λασιθίου. Οι επιδείξεις εντάσσονται στη Δράση «Γ.iii.1 Διεξαγωγή μαθημάτων κατάρτισης παραγωγών στον αγρό» βάσει του προγράμματος εργασίας του Καν. (ΕΕ) 611/2014, για την περίοδο 2015-2018. Οι εκπαιδεύσεις υλοποιήθηκαν από την εταιρεία Proactive Α.Ε - Σύμβουλοι Επιχειρήσεων. Οι πρακτικές επιδείξεις πραγματοποιήθηκαν σε προεπιλεγμένους ελαιώνες με τη συμμετοχή των ελαιοπαραγωγών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Σκοπός της δράσης Γ.iii.1. είναι η διάδοση της γνώσης και της πληροφορίας για τις νέες τεχνικές καλλιέργειας της ελιάς. Στόχος είναι η βιώσιμη διαχείριση της ελαιοκαλλιέργειας...

Read more

16-11-2016

Προδημοσίευση του Μέτρου 4.2: "Στήριξη για επενδύσεις στην μεταποίηση/ εμπορία και/ή ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων"

  Το προσεχές διάστημα αναμένεται να προκηρυχτεί το Μέτρο 4.2 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, που αφορά στη «Στήριξη για επενδύσεις στη μεταποίηση, εμπορία ή και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων». Το μέτρο αφορά στην ενίσχυση όλων των τομέων μεταποίησης και εμπορίας γεωργοκτηνοτροφικών προϊόντων και  για πρώτη φορά περιλαμβάνει ξεχωριστή δράση για δικαιούχους επαγγελματίες αγρότες που επιθυμούν να επενδύσουν στη μεταποίηση της παραγωγής τους (Δράση 4.2.3).

Read more

08-11-2016

Πρόσκληση συνάντησης Παραγωγών στο ελαιουργείο Αλμπαντάκη σε συνεργασία με την Proactive Α.Ε.

{gallery}almpantaki2016{/gallery}   Μπορείτε να κάνετε κλικ εδώ για να διαβάσετε την πρόσκληση σε μορφή pdf.

Read more

07-11-2016

Συνέντευξη του προέδρου και διευθύνοντος συμβουλου της Proactive Α.Ε. για το πρόγραμμα των "Νέων Αγροτών"

{gallery}dimosieusi_apopsi_notou_1.11.2016{/gallery}   Μπορείτε να κάνετε κλικ εδώ για να διαβάσετε την δημοσίευση σε μορφή pdf.

Read more

24-10-2016

«Μια νέα Στρατηγική για ασφαλέστερα προϊόντα και αποτελεσματικότερη προστασία της παραγωγής»

24 Οκτωβρίου 2016   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   «Μια νέα Στρατηγική για ασφαλέστερα προϊόντα και αποτελεσματικότερη προστασία της παραγωγής» το μήνυμα του Νίκου Μπουνάκη στο 18ο Πανελλήνιο Φυτοπαθολογικό Συνέδριο     Το κρίσιμο θέμα της Ασφάλειας των Τροφίμων ανέπτυξε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ProactiveA.E., Νίκος Μπουνάκης, ως εισηγητής στο 18ο Πανελλήνιο Φυτοπαθολογικό Συνέδριο, που φιλοξενήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης, από 18 έως 21 Οκτωβρίου 2016. Με περισσότερους από 300 συνέδρους -καταξιωμένα μέλη της Ελληνικής και Διεθνούς επιστημονικής κοινότητας, ακαδημαϊκούς, φυτοπαθολόγους, επιστήμονες φυτοπροστασίας και εφαρμογών, φοιτητές και παραγωγούς- και 135 πρωτότυπες επιστημονικές ανακοινώσεις από Έλληνες και ξένους ερευνητές, η επιτυχία του Συνεδρίου ήταν εξαιρετική.              ...

Read more

01-09-2016

Τα νέα προγράμματα του αγροτικού τομέα που θα προκηρυχθούν έως το τέλος του έτους

Σύμφωνα με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, μέχρι το τέλος του χρόνου θα πραγματοποιηθούν προκηρύξεις σε σημαντικής χρηματοδοτικής βαρύτητας μέτρα του νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020, κινητοποιώντας πόρους της τάξης των 1,5 δις €. Ειδικότερα, αναμένεται να προκηρυχθούν άμεσα τα παρακάτω μέτρα που αφορούν τόσο αγρότες, όσο και επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα: Νέοι Γεωργοί (Μέτρο 6.1) Μεταποίηση (Μέτρο 4.4) Βιολογική Γεωργία και κτηνοτροφία (Μέτρο 11) Σχέδια Βελτίωσης (Μέτρο 4.3) Κατάρτιση των Νέων Γεωργών (Μέτρο 1.1)   Λίγα λόγια για το κάθε Μέτρο 1) Το Μέτρο των νέων γεωργών θα συμβάλλει στη δημογραφική ανανέωση του πληθυσμού της υπαίθρου, είναι προϋπολογισμού 300 εκ. ευρώ περίπου και θα προσφέρει εργασία σε...

Read more

20-07-2016

Δράσεις της Proactive A.E για την βελτίωση της ποιότητας του ελαιολάδου στο ειδικό ένθετο της Άποψης του Νότου με τίτλο 15η Γεωργική Έκθεση Μεσσαράς

Παρουσίαση δράσεων για την βελτίωση της ποιότητας του ελαιολάδου από την Proactive A.E – Σύμβουλοι Επιχειρήσεων, στο ειδικό ένθετο της εφημερίδας Άποψη του Νότου  με τίτλο 15η Γεωργική Έκθεση Μεσσαράς

Read more

18-07-2016

Η παραγωγή Επιτραπέζιων Σταφυλιών έχει μεγάλες προοπτικές , αλλά χρειάζονται νέες επενδύσεις και διαφορετική Στρατηγική.

Ο έμπορος που θα θελήσει φέτος να κάνει εξαγωγές επιτραπέζιου σταφυλιού της Κρήτης δεν μπορεί να μη βάλει το χέρι του στην τσέπη βαθύτερα από πέρυσι, ξεκινώντας τις τελευταίες μέρες σε τιμές ανώτερες από τις περυσινές την αγορά του σταφυλιού που φεύγει για το Μόναχο. Η εφημερίδα "Νέα Κρήτη" αποκαλύπτει  στο σημερινό φύλλο, πληροφορίες παραγωγών, σύμφωνα με τις οποίες οι πρώτες τιμές που δόθηκαν κατά τις τελευταίες μέρες, για να αρχίσει σταδιακά από σήμερα η εξαγωγική δραστηριότητα, κυμαίνονται από 70 λεπτά μέχρι και 1 ευρώ το κιλό, με τα σταφύλια να είναι λιγοστά λόγω των ζημιών στη φετινή παραγωγή, αλλά και...

Read more

08-07-2016

Εμβολιασμός ελαιοδέντρων σε περιοχές των Νομών Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Λασιθίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 08/07/2016 Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος πρακτικών εκπαιδευτικών επιδείξεων της θεματικής ενότητας «Εμβολιασμός ελαιοδέντρων με τη μέθοδο του ενοφθαλμισμού & του εγκεντρισμού» σε περιοχές των Νομών Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Λασιθίου. Οι επιδείξεις εντάσσονται στη Δράση «Γ.1 Διεξαγωγή μαθημάτων κατάρτισης παραγωγών στον αγρό» βάσει του προγράμματος εργασίας του Καν. (ΕΕ) 611/2014, για την περίοδο 2015-2018. Οι εκπαιδεύσεις υλοποιήθηκαν από την εταιρεία Proactive Α.Ε - Σύμβουλοι Επιχειρήσεων. Οι πρακτικές επιδείξεις πραγματοποιήθηκαν σε προεπιλεγμένους ελαιώνες με τη συμμετοχή των ελαιοπαραγωγών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Σκοπός της δράσης Γ.iii1. είναι η διάδοση της γνώσης και της πληροφορίας για τις νέες τεχνικές καλλιέργειας της...

Read more

17-05-2016

Επίδειξη Ενσωμάτωσης Χορτοδoτικών φυτών στην Ο.Ε.Φ. Α.Σ. ΚΡΙΤΣΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 17/05/2016   Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τεχνική της ενσωμάτωσης των χορτοδoτικών φυτών το Σάββατο 07 Μαρτίου 2016 στην Ο.Ε.Φ./Α.Σ. ΚΡΙΤΣΑΣ. Η ενσωμάτωση των χορτοδoτικών φυτών εντάσσεται στην Δράση «B.ii.I Ανάπτυξη και διάδοση ορθών γεωργικών πρακτικών για τη διατήρηση και βελτίωση της ποιότητας του εδάφους» βάσει του προγράμματος εργασίας του Καν. (ΕΕ) 611/2014, για την περίοδο 2015-2018. Πραγματοποιήθηκε σε προεπιλεγμένους ελαιώνες της Δράσης B.ii.I από την εταιρεία Proactive Α.Ε–Σύμβουλοι Επιχειρήσεων. Σκοπός της δράσης B.ii.I. είναι η διάδοση της γνώσης και της πληροφορίας για τα πλεονεκτήματα της χλωρής λίπανσης στους παραγωγούς της ΟΕΦ. Στόχος της χλωρής λίπανσης είναι η διατήρηση και η βελτίωση...

Read more

12-05-2016

Συνέντευξη του Προέδρου και Διευθύνοντος Σύμβουλου της Proactive ΑΕ κ. Νίκου Μπουνάκη για το Πρόγραμμα Νέων Αγροτών (Μέτρο 6.1) στην εφημερίδα «Νέα Κρήτη»

Χρυσή ευκαιρία για νέους ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν με τη γεωργία και την κτηνοτροφία έρχεται να αποτελέσει το νέο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 με τίτλο "Εκκίνηση Επιχείρησης από Νέους Γεωργούς", που αναμένεται να προκηρυχθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο. Σκοπός του προγράμματος είναι η προσέλκυση νέων σε ηλικία ανθρώπων στις αγροτικές περιοχές και η ενασχόλησή τους με τη γεωργία, έτσι ώστε να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα του αγροτικού τομέα. Περισσότερες όμως λεπτομέρειες για το πολύ σημαντικό αυτό πρόγραμμα μάς δίνει σήμερα ο σύμβουλος Επιχειρήσεων της Proactive Α.Ε. κ. Νίκος Μπουνάκης, αναλύοντας από τη μια τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής σε αυτό, προς ενημέρωση των ενδιαφερομένων, και από την άλλη τη μεγάλη και...

Read more

27-04-2016

Εκπαίδευση εμβολιασμού Ελαιοδέντρων στην Ο.Ε.Φ./Α.Σ. ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 27/04/2016   Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρακτική εκπαιδευτική επίδειξη της θεματικής ενότητας «Εγκατάσταση ελαιώνα - Εμβολιασμός ελαιοδέντρων με τη μέθοδο του ενοφθαλμισμού» τη Τετάρτη 20 Απριλίου 2016 στην Ο.Ε.Φ./Α.Σ. ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ. Η επίδειξη εντάσσεται στην Δράση «Γ.iii.1 Διεξαγωγή μαθημάτων κατάρτισης παραγωγών στον αγρό» βάσει του προγράμματος εργασίας του Καν. (ΕΕ) 611/2014, για την περίοδο 2015-2018. Η εκπαίδευση υλοποιήθηκε από την εταιρεία Proactive Α.Ε - Σύμβουλοι Επιχειρήσεων.

Read more

20-04-2016

Ομιλία του Νίκου Μπουνάκη σε Ημερίδα με θέμα: «Νέα ΚΑΠ: Προκλήσεις και Ευκαιρίες για την Ελλάδα»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20/04/2016 Ομιλία με θέμα «Η Ποιότητα ως Συντελεστής Στρατηγικής Διαφοροποίησης των Αγροτικών Προϊόντων - Τροφίμων: Η Χρηματοδότηση Δράσεων Πιστοποιημένης Ποιότητας από το Νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης» θα δώσει ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Proactive Α.Ε. – Σύμβουλοι Επιχειρήσεων, Κος. Νίκος Μπουνάκης, στα πλαίσια Ημερίδας με θέμα: «Νέα ΚΑΠ: Προκλήσεις και Eυκαιρίες για την Ελλάδα». Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Απριλίου, στην αίθουσα Καστελάκη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, με προσέλευση στις 09:30 π.μ. Την Ημερίδα διοργανώνει η ιστοσελίδα ευρωπαϊκής ενημέρωσης EurActiv.gr, μέλος του ευρωπαϊκού δικτύου EurActiv.com, στα πλαίσια του αφιερώματος που το δίκτυο πραγματοποιεί για τη Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική σε...

Read more

24-03-2016

Επίδειξη θρυμματισμού των υπολειμμάτων κλαδέματος στην Ο.Ε.Φ./Α.Σ. ΚΡΙΤΣΑΣ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίδειξη θρυμματισμού των υπολειμμάτων κλαδέματος το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 στην Ο.Ε.Φ./Α.Σ. ΚΡΙΤΣΑΣ.

Read more

22-03-2016

Βραβεύσεις στο 2ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου

Η Proactive A.E. - Σύμβουλοι Επιχειρήσεων πάντα αρωγός στην προσπάθεια ανάδειξης της ποιότητας του κρητικού ελαιολάδου, υποστήριξε το 2ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου, που διοργανώθηκε με επιτυχία την Κυριακή 20/3/2016 στο Ρέθυμνο από την Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης σε συνεργασία με τοπικούς φορείς του νησιού. Ο διαγωνισμός αφορούσε στο τυποποιημένο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, εσοδείας 2015-2016 συμβατικής και βιολογικής καλλιέργειας. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 71 δείγματα. Κριτήριο για την αξιολόγηση των δειγμάτων ήταν η ποιότητα των οργανοληπτικών τους χαρακτηριστικών (γεύση οσμή) και η αξιολόγηση τους έγινε με τη χρήση φύλλου που χρησιμοποιείται στον διαγωνισμό «Mario Solinas» που διοργανώνεται απο το διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας...

Read more

09-03-2016

2ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου με την υποστήριξη της Proactive Α.Ε.

Η «Proactive Α.Ε. - Σύμβουλοι Επιχειρήσεων» πάντα αρωγός στην προσπάθεια ανάδειξης της ποιότητας του κρητικού ελαιολάδου, υποστηρίζει το 2ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου (2nd Cretan Olive Oil Competition), που διοργανώνεται από την Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης σε συνεργασία με άλλους τοπικούς φορείς.

Read more

27-01-2016

ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΣΤΑΦΙΔΑΣ ΩΣ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΝΔΕΙΞΗΣ

  Μεγάλη επιτυχία αποτελεί για την «Proactive AE - Σύμβουλοι Επιχειρήσεων», η καταχώρηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή της Κρητικής σταφίδας ως Προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης, με την ονομασία «ΠΓΕ ΣΤΑΦΙΔΑ ΣΟΥΛΤΑΝΙΝΑ ΚΡΗΤΗΣ» (Stafida Soultanina Kritis, PGI).

Read more

Proactive A.E.

Μας εμπιστεύτηκαν

  • Paterianakis
  • Douloufakis
  • ASM
  • Liokarpi
  • Rouvas
  • Georgioudaki
  • Zaharioudakis

Newsletter

Όνομα & Επίθετο (*)

Παρακαλώ συμπληρώστε το πεδίο
Email (*)

Παρακαλώ συμπληρώστε το πεδίο
Facebook ProactiveLinkedin ProactiveGoogle Plus Proactive
Τηλ.: 2810 360814
Email: info [at] proactive.com.gr

 

Proactive AE