Menu
received 561269434351759
MNEC BANNER 539x451 ANTAG 01
Facebook ProactiveLinkedin ProactiveGoogle Plus Proactive
Τηλέφωνο: 2810 360814
Email: info [at] proactive.com.gr

Συνέντευξη του Διευθύνοντος Συμβούλου της Proactive - Σύμβουλοι Επιχειρήσεων, Νίκου Μπουνάκη, στο maleviziotis.gr

der6

Νίκος Μπουνάκης, από τη σκιά του Γιούχτα στη δημιουργία της Proactive

 

Όταν ήταν παιδί μεγάλωνε ανάμεσα στα ξακουστά αμπέλια των Αρχανών, στη σκιά του Γιούχτα. Συχνά σκεφτόταν πως δεν μπορεί, θα υπήρχε τρόπος τα προϊόντα που παράγονταν στην εύφορη Κρητική γη, όπως τα σταφύλια και τα κρασιά του τόπου του, να έχουν καλύτερη τύχη.

Της Μαρίας Καλλέργη

Αυτή η σκέψη τον ακολούθησε και καθόρισε την πορεία του, στην ενήλικη ζωή του. Μπορεί να μην είναι εύκολο να συσχετιστεί με την πρώτη ματιά και την πρώτη σκέψη, αλλά η γνωστή πλέον Ανώνυμη Εταιρεία Συμβούλων Επιχειρήσεων Proactive, αποτελεί την υλοποίηση του παιδικού ονείρου, του ιδρυτή και Διευθύνοντα Συμβούλου της, Νίκου Μπουνάκη.

Η περίοδος που τον “σημάδεψε” ήταν η περίοδος της φυλλοξήρας στις Αρχάνες και στην Κρήτη ολόκληρη, όταν τα αμπέλια ξεράθηκαν και χάθηκε το “χρυσάφι” της Κρητικής γης.

der27

Η εταιρεία που ξεκίνησε γυρίζοντας βήμα – βήμα ολόκληρη την Κρήτη ο Νίκος Μπουνάκης, σήμερα έχει πελάτες γνωστές και επώνυμες εταιρείες, μπορεί να αναλάβει από ένα μίνι μάρκετ ως μια πολυεθνική σε όποιον τομέα κι αν δραστηριοποιείται. Όμως τα αγροτικά προϊόντα και η πιστοποίηση τους σε μια εποχή που όλα άλλαζαν, και οι περισσότεροι Κρητικοί αγρότες, “αγρόν ηγόραζαν” αποτέλεσαν την πρώτη δραστηριότητα της εταιρείας.

der3

Το ξεκίνημα

Ήταν το 2004, όταν ο Νίκος Μπουνάκης έχοντας ήδη συλλέξει πτυχία αλλά και εμπειρίες, αποφασίζει να δημιουργήσει την Proactive. Οι αρχικές του σπουδές ήταν στην Γεωπονία αλλά είχε ακολουθήσει ειδίκευση στην αμπελουργία με υποτροφία μέσω Erasmus στην Ιταλία και ένα δεύτερο πτυχίο στην Αγγλία στην Οικονομία και το Μάρκετινγκ τροφίμων.

Έχοντας δουλέψει ήδη στην εταιρεία Χελλαφαρμ στο τμήμα Πωλήσεων και Μάρκετινγκ αλλά και στην ολοκληρωμένη διαχείριση καλλιεργειών και στη Διαχείριση προγραμμάτων στην τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.

Όπως θα πει ο ίδιος: “Όσο αποκτούσα γνώσεις και εμπειρίες και ταξίδευα έβλεπα ότι ήμασταν πολύ πίσω. Όταν ήμουν στην Ιταλία και σπούδαζα με υποτροφία είχα πρόταση να μείνω εκεί. Δεν ήθελα. Ήθελα να γυρίσω πίσω. Κι αυτό δεν ήταν μόνο δουλειά, είχα όνειρο να βοηθήσω τον τόπο μου. Είχα κάνει όνειρα στη σκιά του Γιούχτα κι έπρεπε να τα υλοποιήσω. Παράλληλα είχα αντιληφθεί ότι για να επιβιώσει ο αγροτικός τομέας θα πρέπει να γίνουν αλλαγές και να ακολουθηθούν κανόνες. Βλέπω ως βασικό στοιχείο που θα πρέπει να γίνει κτήμα του αγροτικού κόσμου το θέμα της διασφάλισης της ποιότητας”.

der

Τους ... κορόιδευαν

Έχοντας αποκτήσει την εμπειρία, και προκειμένου να πιστοποιηθούν τα Κρητικά προϊόντα, γεγονός που θα διασφάλιζε ότι καλλιεργούνται με ορθές γεωργικές τακτικές και η υπολειμματικότητα τους σε φυτοφάρμακα δε θα πρέπει να υπερβαίνει τα όρια, την επόμενη χρονιά, το 2004, ξεκινά την εταιρεία.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο Νίκος Μπουνάκης: “Ξεκίνησα μόνος μου πριν 15 χρόνια.

Γύρισα όλη την Κρήτη, συνάντησα ανθρώπους που ήταν στην παραγωγική διαδικασία, επισκέφθηκα συλλόγους, συνεταιρισμούς, και τους ενημέρωσα ότι αλλάζουν οι όροι και οι προϋποθέσεις, οι έλεγχοι πλέον θα ήταν αυστηροί και τα προϊόντα μας δεν θα μπορούν να εξαχθούν αν δεν διαθέτουν το πιστοποιητικό”.

Τι κι αν γύρισε όλη την Κρήτη και τα είπε παντού. Η πράξη έδειξε πως τελικά μαθαίνουμε μόνο από τα λάθη μας. “Δεν πίστευαν αυτά που τους έλεγα – λέει ο κ. Μπουνάκης – μέχρι να περάσει ο καιρός και να “μπλοκαριστούν” ελληνικά φρούτα κατά την εξαγωγή τους. Τότε ήρθαν και ζητούσαν το πιστοποιητικό διασφάλισης ποιότητας. Δεν ήταν εύκολο να εκδοθεί βέβαια αφού προϋπέθετε μια συνεργασία που θα ξεκινούσε πολύ πριν. Αλλά όμως μπήκαν οι βάσεις για να ξεκινήσουμε”.

Αναφερόμενος στη δυσπιστία που αντιμετώπισε ο κ. Μπουνάκης θυμάται ένα περιστατικό: “ήταν ένα ζευγάρι μεταναστών στην Άρβη, ένας Ιρανός Γιατρός και μια Βουλγάρα κτηνίατρος που είχαν ένα θερμοκήπιο πέντε στρέμματα. Ερχόταν στις συναντήσεις, άκουγαν με προσοχή και ήθελαν να συνεργαστούν μαζί μας. Οι υπόλοιποι τους κορόιδευαν”. Ήταν οι πρώτοι παραγωγοί που πιστοποιήθηκαν στην Κρήτη με το διεθνές πρότυπο GlobalGap.

de23r5

Γραφεία μιας στάσης και Έμφαση στην ποιότητα

Από τότε “κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι”. Στα 15 χρόνια που πέρασαν η εταιρεία Proactive εξελίχθηκε, ο Νίκος Μπουνάκης είναι πλέον Διευθύνων Σύμβουλος και υπάρχουν 20 ακόμα άνθρωποι που εργάζονται για την εταιρεία με ειδίκευση ο καθένας στον τομέα του.

Το αντικείμενο διευρύνθηκε και περιλαμβάνει όλη τη γκάμα που μπορούν να καλύψουν οι Σύμβουλοι Επιχειρήσεων, επιχειρηματικά σχέδια και χρηματοδοτικά προγράμματα.

Όπως λέει ο κ. Μπουνάκης: “μπορούμε να καλύψουμε και τον πιο απαιτητικό πελάτη-επενδυτή με γραφεία στο Ηράκλειο και στις Μοίρες, φιλοδοξώντας να κάνουμε αυτό που λέμε “υπηρεσίες μιας στάσης” που οι επενδυτές θα ενημερώνονται για όλα τα επενδυτικά προγράμματα αλλά και όλες τις διαδικασίες που πρέπει να κάνουν προκειμένου οι επενδύσεις τους να έχουν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Η Proactive είναι σήμερα η μεγαλύτερη εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων στην Κρήτη, μια από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα, μέλος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Μάνατζμεντ Ελλάδος (ΣΕΣΜΑ).

der1

Δια βίου Μάθηση

Παράλληλα με τη λειτουργία της επιχείρησης, ο Νίκος Μπουνάκης κάνει ακόμα δύο μεταπτυχιακά για Μάρκετινγκ και Επικοινωνία στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Διδάσκει στη Σχολή Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων, μαθήματα που αφορούν τη διασφάλιση ποιότητας και ασφάλεια τροφίμων, τη διοίκηση, τα συστήματα ποιότητας στη γεωργία, την Ολοκληρωμένη Διαχείριση καλλιεργειών και το Μάρκετινγκ αγροτικών προϊόντων, καθώς και στο πρόγραμμα Οινολογίας του τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Μάρκετινγκ αγροτικών προϊόντων και Μάρκετινγκ και Οικονομία Οίνου.

der2

H Proactive

Η Proactive - Σύµβουλοι Επιχειρήσεων, όπως αναφέρεται και στην ιστοσελίδα της, είναι εταιρία συμβουλευτικών υπηρεσιών και µελετών µε έδρα την Κρήτη.Παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες στρατηγικού σχεδιασµού, ανάπτυξης και καινοτοµίας σε επιχειρήσεις και οργανισμούς από το 2004.Στη διάρκεια της λειτουργίας της, η Proactive έχει χτίσει μακροχρόνιες σχέσεις εμπιστοσύνης µε τους πελάτες της, παρέχοντάς τους συμβουλευτικές υπηρεσίες για την:

• Ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας,

• Διαμόρφωση και υλοποίηση επιχειρηματικών σχεδίων και

• Επίτευξη επιχειρηματικών στόχων

Οι υπηρεσίες που προσφέρονται από την εταιρεία αφορούν την:

• Ανάπτυξη Επιχειρήσεων

• Αγροτική Ανάπτυξη

• Διοίκηση Ολικής Ποιότητας

• Διασφάλιση Ποιότητας

• Ολοκληρωμένη Διαχείριση Καλλιεργειών & Ασφάλεια Τροφίμων

• Περιβαλλοντική Διαχείριση

 

Πηγή: maleviziotis.gr

Prev Next

13-05-2019

Η Proactive συγχαίρει το μπασκετικό ΟΦΗ για την άνοδο στη Β' Εθνική

  Μία δύσκολη διαδρομή έφτασε στο τέλος της και η επίτευξη του στόχου της ανόδου για την ομάδα μπάσκετ του ΟΦΗ σκορπάει χαμόγελα ικανοποίησης όχι μόνο στους φίλους του σωματείου αλλά γενικότερα στο αθλητικό κοινό της Κρήτης. Η Proactive, ο μεγάλος χορηγός της ομάδας, συγχαίρει όλους τους συντελεστές της επιτυχίας και η άνοδος στη Β’ Εθνική δημιουργεί προσδοκίες για περεταίρω επιτυχίες που θα αναδείξουν την καλαθοσφαίριση στο νησί. Η άνοδος στη Β’ Εθνική μπορεί να «σφραγίστηκε» στο νικηφόρο παιχνίδι του ΟΦΗ με την Αγία Παρασκευή αλλά αποτελεί το επιστέγασμα προσπάθειας και σκληρής δουλειάς μίας ολόκληρης χρονιάς από όλους τους συντελεστές του τμήματος μπάσκετ...

Read more

17-04-2019

Ομιλία του Διευθύνοντος Συμβούλου της Proactive, Νίκου Μπουνάκη, σε μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων Ηρακλείου

Μια αξιόλογη πρωτοβουλία για την αξία των κρητικών προϊόντων ανέλαβε το 1ο εργαστηριακό κέντρο Ηρακλείου, διοργανώνοντας εκδήλωση την Τρίτη 16 Απριλίου, στο αμφιθέατρο του 1ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου. Η ημερίδα που διοργάνωσε ο Τομέας Διοίκησης και Οικονομίας του 1ου εργαστηριακού κέντρου Ηρακλείου με Θέμα: «Ανακαλύπτουμε την αξία των προϊόντων της κρητικής γης μέσα από την επιχειρηματικότητα – Στηρίζουμε τις τοπικές επιχειρήσεις, στηρίζουμε την ελληνική οικονομία», πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και ενδιαφέρουσες εισηγήσεις. Ομιλητής στην εκδήλωση – μεταξύ άλλων- ήταν ο κος Νίκος Μπουνάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Proactive – Σύμβουλοι Επιχειρήσεων, ο οποίος στην εισήγησή του, αναφέρθηκε σε θέματα σχετικά με την ασφάλεια...

Read more

17-04-2019

Η διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων, εξασφαλίζει συγκριτικό πλεονέκτημα για τις Ελληνικές επιχειρήσεις

  Μια αξιόλογη πρωτοβουλία για την αξία των κρητικών προϊόντων ανέλαβε το 1ο εργαστηριακό κέντρο Ηρακλείου, διοργανώνοντας εκδήλωση την Τρίτη 16 Απριλίου, στο αμφιθέατρο του 1ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου. Η ημερίδα που διοργάνωσε ο Τομέας Διοίκησης και Οικονομίας του 1ου εργαστηριακού κέντρου Ηρακλείου με Θέμα: «Ανακαλύπτουμε την αξία των προϊόντων της κρητικής γης μέσα από την επιχειρηματικότητα – Στηρίζουμε τις τοπικές επιχειρήσεις, στηρίζουμε την ελληνική οικονομία», πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και ενδιαφέρουσες εισηγήσεις. Ομιλητής στην εκδήλωση – μεταξύ άλλων- ήταν ο κος Νίκος Μπουνάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Proactive – Σύμβουλοι Επιχειρήσεων, ο οποίος στην εισήγησή του, αναφέρθηκε σε θέματα σχετικά με την ασφάλεια...

Read more

15-04-2019

Τοπικό Πρόγραμμα CLLD/LEADER Ηρακλείου - Μεσσαράς (Ιδιωτικά Έργα)

ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ CLLD/LEADER ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ -ΜΕΣΣΑΡΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΡΓΑ Περίοδος Υποβολής: 15/04/2019 έως 20/06/2019 Δράση 19.2.2: Ανάπτυξη / βελτίωση της επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας της περιοχής εφαρμογής σε εξειδικευμένους τομείς, περιοχές ή δικαιούχους Υποδράση 19.2.2.2: Ενίσχυση επενδύσεων στην μεταποίηση, εμπορία και/ή ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων με αποτέλεσμα μη γεωργικό προϊόν για την εξυπηρέτηση ειδικών στόχων της τοπικής στρατηγικής. Στο πλαίσιο της υποδράσης ενισχύεται η στήριξη επενδύσεων μεταποίησης και/ή ανάπτυξης γεωργικών προϊόντων με αποτέλεσμα μη γεωργικό προϊόν. Η υποδράση αφορά πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις κατά την έννοια της σύστασης 2003/361/ΕΚ.

Read more

08-04-2019

ΟΣΔΕ 2019

Στην Proactive λειτουργεί πιστοποιημένο κέντρο υποδοχής δηλώσεων ΟΣΔΕ. Υπόβαλε έγκυρα την αίτησή σου. --- Προθεσμία υποβολής αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης έως 18 Ιουνίου. Μεταβιβάσεις έως 1 Ιουλίου.   ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ - ΟΣΔΕ 2019   Α)  Για παραγωγούς, που έχουν Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης τα προηγούμενα χρόνια χρειάζεται ο εξαψήφιος κωδικός ή  οι κωδικοί  του Taxisnet και  πρόσφατο Ε9 Β) Για παραγωγούς που κάνουν πρώτη φορά χρειάζεται: 1. Ο εξαψήφιος κωδικός ή  οι κωδικοί  του Taxisnet 2.Αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος    3. Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας4. Φωτοτυπία  πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου τραπέζης5. Νόμιμα παραστατικά για την απόδειξη της ιδιοκτησίας.( Ε9 ή ενοικιαστήρια)6. ΑΜΚΑ (Αντίγραφο της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου ΟΓΑ ή άλλης ασφάλισης) Γ) Για τους...

Read more

29-03-2019

5ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου με την υποστήριξη της Proactive

  Με μεγάλη επιτυχία και ενδιαφέρουσες εισηγήσεις, πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Ο ρόλος του ελαιολάδου στην Κρητική Διατροφή. Τρόποι στήριξης και προώθησής του», στο πλαίσιο του 5ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού Ελαιολάδου, που διοργάνωσαν η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης. Η Proactive - Σύμβουλοι Επιχειρήσεων πάντα αρωγός στην προσπάθεια ανάδειξης της ποιότητας του κρητικού ελαιολάδου, υποστηρίζει τον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Μαρτίου 2019 , στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Sentido Pearl Beach, στο Ρέθυμνο. Ομιλητής στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, ήταν ο Διευθύνων Σύμβουλος της Proactive – Σύμβουλοι Επιχειρήσεων, Νίκος Μπουνάκης, ο οποίος μίλησε για τη συμβολή...

Read more

29-03-2019

Συνέντευξη του Διευθύνοντος Συμβούλου της Proactive - Σύμβουλοι Επιχειρήσεων, Νίκου Μπουνάκη, στο maleviziotis.gr

Νίκος Μπουνάκης, από τη σκιά του Γιούχτα στη δημιουργία της Proactive   Όταν ήταν παιδί μεγάλωνε ανάμεσα στα ξακουστά αμπέλια των Αρχανών, στη σκιά του Γιούχτα. Συχνά σκεφτόταν πως δεν μπορεί, θα υπήρχε τρόπος τα προϊόντα που παράγονταν στην εύφορη Κρητική γη, όπως τα σταφύλια και τα κρασιά του τόπου του, να έχουν καλύτερη τύχη. Της Μαρίας Καλλέργη Αυτή η σκέψη τον ακολούθησε και καθόρισε την πορεία του, στην ενήλικη ζωή του. Μπορεί να μην είναι εύκολο να συσχετιστεί με την πρώτη ματιά και την πρώτη σκέψη, αλλά η γνωστή πλέον Ανώνυμη Εταιρεία Συμβούλων Επιχειρήσεων Proactive, αποτελεί την υλοποίηση του παιδικού ονείρου, του ιδρυτή...

Read more

21-03-2019

Προκλήσεις και Προοπτικές της Ελαιοκαλλιέργειας

  Μια αξιόλογη πρωτοβουλία για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της αγροτικής οικονομίας ανέλαβε η Proactive – Σύμβουλοι Επιχειρήσεων, διοργανώνοντας εκδήλωση την Τετάρτη 20 Μαρτίου, στις Μοίρες. Η ανταπόκριση που βρήκε ήταν μεγάλη, αποδεικνύοντας ότι τα καίρια ζητήματα που απασχολούν σήμερα τους παραγωγούς της Κρήτης χρειάζονται εξειδικευμένη ενημέρωση και παροχή ειδικών γνώσεων.

Read more

18-03-2019

Τοπικό Πρόγραμμα CLLD-LEADER Ρεθύμνου

  ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ CLLD - LEADER ΡΕΘΥΜΝΟΥΟΤΔ : AKOMM – ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ Α.Α.Ε Ο.Τ.Α Περίοδος Υποβολής: 13/03/2019 έως 17/06/2019 --- Υποδράση 19.2.2.2: Ενίσχυση επενδύσεων στην μεταποίηση, εμπορία και/ή ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων με αποτέλεσμα μη γεωργικό προϊόν για την εξυπηρέτηση ειδικών στόχων της τοπικής στρατηγικής.

Read more

14-03-2019

Οργάνωση σεμιναρίου για τις προκλήσεις και τις προοπτικές της ελαιοκαλλιέργειας

Πρόσκληση συμμετοχής στο εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα:«Προκλήσεις και Προοπτικές της Ελαιοκαλλιέργειας»   Η Proactive – Σύμβουλοι Επιχειρήσεων, διοργανώνει εκπαιδευτικό σεμινάριο, την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019 και ώρα 19:00, στο Πολύκεντρο Μοιρών του Δήμου Φαιστού. Θέμα του σεμιναρίου: Προκλήσεις και Προοπτικές της Ελαιοκαλλιέργειας. Στο πλαίσιο του σεμιναρίου, θα αναπτυχθούν θέματα για τις ορθές πρακτικές διαχείρισης του ελαιώνα, την άρδευση των ελαιοδέντρων καθώς και για την ποιότητα, ασφάλεια και διαφοροποίηση που συμβάλλουν σαν όπλα στην ανάπτυξη της ελαιοκαλλιέργειας.

Read more

14-03-2019

Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 «Χρηματοδοτικές δράσεις σε εξέλιξη»

    Το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 (ΠΑΑ 2014-2020) αποτελεί το κύριο εργαλείο άσκησης αγροτικής πολιτικής, για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα παραγωγής. Αποτελείται από μια σειρά μέτρων τα οποία στοχεύουν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της γεωργίας, τη διασφάλιση της αειφόρου διαχείρισης των φυσικών πόρων και την επίτευξη ισόρροπης εδαφικής ανάπτυξης, συμπεριλαμβανομένης και της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης. Απευθύνεται σε διάφορες κατηγορίες δικαιούχων όπως γεωργούς, ομάδες παραγωγών, επιχειρήσεις, αγροτικούς συνεταιρισμούς και άλλους φορείς.

Read more

08-03-2019

Με το διεθνές πρότυπο ISO 9001:2015 πιστοποιήθηκε το Cretalive

      Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επιθεώρηση του Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του διεθνές προτύπου ISO 9001:2015, στο portal CRETALIVE, από τον διεθνή φορέα TÜV HELLAS (TÜV NORD). Την ευθύνη για την εκπόνηση της μελέτης, την ανάπτυξη, εγκατάσταση και εφαρμογή του ISO 9001:2015 στο Cretalive, έχει η Proactive – Σύμβουλοι Επιχειρήσεων.

Read more

08-03-2019

ΕΣΠΑ 2014-2020 : Χρηματοδοτικά Προγράμματα σε εξέλιξη

      Την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την τόνωση της ελληνικής οικονομίας, μέσα από την υποστήριξη υφιστάμενων επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται σε στρατηγικούς τομείς προτεραιότητας της ελληνικής οικονομίας, προκειμένου να αναβαθμίσουν και να βελτιώσουν την ανταγωνιστική τους θέση στην εσωτερική και εξωτερική αγορά, έχουν ως στόχο τα δύο νέα προγράμματα ΕΣΠΑ που τρέχουν αυτή την περίοδο, «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας»  και «Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας Εμπόριο-Εστίαση-Εκπαίδευση».

Read more

Proactive A.E.

Μας εμπιστεύτηκαν

  • Liokarpi
  • Douloufakis
  • ASM
  • Georgioudaki
  • Zaharioudakis
  • Rouvas
  • Paterianakis

Newsletter

Όνομα & Επίθετο (*)

Παρακαλώ συμπληρώστε το πεδίο
Email (*)

Παρακαλώ συμπληρώστε το πεδίο
Facebook ProactiveLinkedin ProactiveGoogle Plus Proactive
Τηλ.: 2810 360814
Email: info [at] proactive.com.gr

 

Proactive AE