Menu
ΕΣΠΑ 2014-2020
Facebook ProactiveLinkedin ProactiveGoogle Plus Proactive
Τηλέφωνο: 2810 360814
Email: info [at] proactive.com.gr

Συνέντευξη του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της Proactive AE – Σύμβουλοι Επιχειρήσεων, Νίκου Μπουνάκη, για την αμπελοκαλλιέργεια, στην εφημερίδα «Νέα Κρήτη»

 

Ο κος Μπουνάκης τονίζει μεταξύ άλλων, ότι η παραγωγή επιτραπέζιου σταφυλιού δεν επαρκεί για να καλύψει τη συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση  κάνει κάθε χρόνο μεγάλες εισαγωγές από τρίτες χώρες, ακόμη και από την Ινδία, για να καλύψει τις ανάγκες της. Οι τάσεις  στην ευρωπαϊκή αγορά έχουν διαφοροποιηθεί καθώς ο καταναλωτής έχει στραφεί και σε άλλες ποικιλίες, καινούργιες αφού προτιμάει αντί να αγοράζει σταφύλια μιας ποικιλίας, να αγοράζει μια συσκευασία όπου μέσα να περιέχονται δύο-τρείς ποικιλίες σταφυλιών.

 

11 12 2017 mpounakis page 001 

 

 

 

Prev Next

30-01-2018

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ελαιοπαραγωγών Παναγιάς σε συνεργασία με την Proactive ΑΕ-Σύμβουλοι Επιχειρήσεων, ενημερώνουν για την ολοκληρωμένη διαδικασία παραγωγής του ελαιολάδου.

      Με πρωτοβουλία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ελαιοπαραγωγών Παναγιάς, σε συνεργασία με την εταιρία ProactiveAΕ – Σύμβουλοι Επιχειρήσεων, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη και ξενάγηση μαθητών του 24ου και 31ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου, στους χώρους του συνεταιρισμού, με σκοπό την ενημέρωση τους για την ολοκληρωμένη διαδικασία παραγωγής του ελαιόλαδου. Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του ΑΣ Ελαιοπαραγωγών Παναγιάς, Ιωάννης Κριθινάκης, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις διαδικασίες συγκομιδής του ελαιοκάρπου και την επεξεργασία του για την παραγωγή ελαιολάδου. Με αφορμή την επίσκεψη, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ProactiveAE, Νίκος Μπουνάκης, αναφέρθηκε στον πρωτοπόρο Αγροτικό Συνεταιρισμό Παναγιάς ο οποίος έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Εργασίας της Οργάνωσης Ελαιουργικών...

Read more

18-12-2017

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Proactive AE- Σύμβουλοι Επιχειρήσεων, Νίκος Μπουνάκης, μιλά στην εφημερίδα "ΠΑΤΡΙΣ" για τις ευκαιρίες στα Προγράμματα του ΕΣΠΑ και του ΠΑΑ (Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης)

  Ο Διευθύνων Σύμβουλος της  Proactive ΑΕ - Σύμβουλοι Επιχειρήσεων, Νίκος Μπουνάκης, μιλάει στην εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ για τα νέα επιχορηγούμενα επενδυτικά προγράμματα  στο  πλαίσια του ΕΣΠΑ 2014-2020 και του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.   Κε Μπουνάκη ποιος είναι ο στόχος των προγραμμάτων; Τα επιχορηγούμενα επενδυτικά προγράμματα αφορούν στη χορήγηση χρηματικής ενίσχυσης, για την περαιτέρω ανάπτυξη μιας υπάρχουσας επιχείρησης ή την έναρξη μιας νέας επιχείρησης.   Ποιά είναι τα επενδυτικά προγράμματα και πότε αναμένεται να ξεκινήσουν; Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να προκηρυχθούν προγράμματα που αφορούν όλους τους τομείς της Ελληνικής οικονομίας, όπως αυτούς της τουριστικής οικονομίας, των εξαγωγών, της μεταποίησης αλλά και πολλές προκηρύξεις που αφορούν την Αγροτική...

Read more

14-12-2017

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ελαιοπαραγωγών Παναγιάς σε συνεργασία με την Proactive AE - Σύμβουλοι Επιχειρήσεων, δημιούργησαν οπτικοακουστικό υλικό που αφορά όλα τα στάδια παραγωγής του ελαιολάδου.

  Σε μια καινοτόμα πράξη προχώρησε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ελαιοπαραγωγών Παναγιάς Ηρακλείου Κρήτης, ο οποίος σε συνεργασία με την  εταιρεία ProactiveA.E. – Σύμβουλοι Επιχειρήσεων, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος εργασίας του Καν. (ΕΕ) 611/2014 για την περίοδο 2015-2018, της δράσης « Στ.i.1. ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ» δημιούργησαν οπτικοακουστικό υλικό που αφορά όλα τα στάδια παραγωγής του ελαιολάδου.   Με ενέργειες του προέδρου του συνεταιρισμού  Κριθινάκη Ιωάννη και με τη βοήθεια της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης το βίντεο εγκρίθηκε από το  Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, (Αθήνα, 26-09-2017 Αρ. Πρωτοκόλλου: Φ.14/ΓΛ/125953/160226/Δ1)  ως εκπαιδευτικό υλικό.   Πληροί όλες τις προϋποθέσεις  εκπαιδευτικής καταλληλότητας για την παρακολούθηση του...

Read more

20-10-2017

Συμμετοχή της «PROACTIVE ΑΕ- Σύμβουλοι Επιχειρήσεων» στην ημερίδα με θέμα «Προώθηση των ελληνικών προϊόντων στα ράφια των ευρωπαϊκών Super Markets και στα δίκτυα τροφίμων»

  Με επιτυχία διεξήχθη η ημερίδα που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ελλήνων Εισαγωγέων Τροφίμων και Ποτών Εξωτερικού (Σ.ΕΛ.Ε.ΤΡΟ.Π.Ε) με θέμα «Προώθηση των ελληνικών προϊόντων στα ράφια των ευρωπαϊκών SuperMarkets και στα δίκτυα τροφίμων», στο πλαίσιο της έκθεσης SuperMarket, MiniMarket και Περίπτερο, την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017 στο εκθεσιακό κέντρο METROPOLITANEXPO.

Read more

19-10-2017

Άρθρο του Διευθύνοντος Συμβούλου της PROACTIVE ΑΕ – Σύμβουλοι Επιχειρήσεων, κου Νίκου Μπουνάκη, για την Ελληνική Οικονομία και τις προϋποθέσεις Ανάπτυξης της Αγροτικής Οικονομίας στην εφημερίδα, " Ύπαιθρος Χώρα"

  «Έχουμε ανάγκη από περισσότερη παραγωγή, ποιοτικότερη παραγωγή, εξυπνότερη παραγωγή» «Ο πρωτογενής τομέας της οικονομίας, παρά την ήδη σημαντική του συμβολή στην οικονομική ανάπτυξη, μπορεί ακόμη να δώσει πολλά στην εθνική οικονομία.» Ο κος Μπουνάκης αναφέρεται μεταξύ άλλων, στις απαραίτητες επενδύσεις που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία και προτείνει στρατηγικές για την αλλαγή και την ανάπτυξη ενός παραγωγικού μοντέλου καθώς  όπως τονίζει, η ελληνική αγροτική οικονομία όχι μόνο δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την παγκόσμια ζήτηση σε αγροτικά προϊόντα, αλλά συρρίκνωσε την συμμετοχή της από  0,8% το 1993 στο 0,3% το 2013!      

Read more

27-04-2017

Νεοφυής Επιχειρηματικότητα (Β' Κύκλος)

  Σκοπός Το πρόγραμμα "Νεοφυής Επιχειρηματικότητα" στοχεύει στη δημιουργία πολύ μικρών και μικρών, βιώσιμων επιχειρήσεων με έμφαση σε καινοτόμα επιχειρηματικά σχέδια και στην ενίσχυση της απασχόλησηςμε τη δημιουργία βιώσιμων νέων θέσεων απασχόλησης. Δικαιούχοι • Κατηγορία Δικαιούχων Α: Άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ κατά την υποβολή της αίτησης.• Κατηγορία Δικαιούχων Β: Ατομικοί επιχειρηματίες παροχής υπηρεσιών οι οποίοι είναι ενεργοί επιτηδευματίες χωρίς να έχουν σχέση μισθωτής εργασίας και χωρίς να λαμβάνουν σύνταξη γήρατος κατά την ημερομηνία δημοσίευσης της πρόσκλησης. Επιλέξιμες Δαπάνες Οι επιλέξιμες δαπάνες αφορούν: Λειτουργικά (ενοίκια επαγγελματικού χώρου, δαπάνες ηλεκτρισμού, σταθερής και κινητής επαγγελματικής τηλεφωνίας, ύδρευσης, θέρμανσης, λοιπές κοινόχρηστες δαπάνες, δαπάνες φιλοξενίας σε θερμοκοιτίδες, κα.) Δαπάνες για αμοιβές...

Read more

26-01-2017

Ομιλία του Διευθύνοντος Συμβούλου της Proactive Α.Ε. κου Νίκου Μπουνάκη στην 8η Εκδήλωση Απονομής των Βραβείων «Αγρότης της Χρονιάς» 2017

                       Γιατί πρέπει να επενδύσουμε στα επιτραπέζια σταφύλια; «Τα στοιχεία δείχνουν ότι σε παγκόσμιο επίπεδο η παραγωγή, η κατανάλωση, καθώς και το σύνολο των εξαγωγών των επιτραπέζιων σταφυλιών αυξάνονται διαρκώς, με τις χώρες-μέλη της Ε.Ε. να απορροφούν το 23% των παγκόσμιων εξαγωγών επιτραπέζιων σταφυλιών. Σε αντίθεση, δυστυχώς, οι εξαγωγές της Ελλάδας ακολούθησαν σταθερή πορεία έως το 2014 αγγίζοντας τα 185 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το 2015 μειώθηκαν στα 140 εκατομμύρια ευρώ».

Read more

11-08-2016

Δημοσίευμα στον ιστότοπο της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ : Ελληνική εφαρμογή από την Κρήτη «προνοεί» για τον αγρότη

  Το Proactive e-Farming βασίζεται στη συνολική καταγραφή των καλλιεργητικών διαδικασιών που πραγματοποιεί ο παραγωγός, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα πλήρες αρχείο διαχείρισης όλων των δεδομένων Είναι δυνατή η καινοτομία υπό Μη Κανονικές Συνθήκες; Και, μάλιστα, μέσα σε ένα οικονομικό περιβάλλον που κάθε άλλο παρά φιλικό μπορεί να χαρακτηριστεί για την ανάπτυξη νέων καινοτόμων ιδεών; Η απάντηση έρχεται από την Κρήτη και είναι... ναι! 

Read more

20-04-2016

Ομιλία του Νίκου Μπουνάκη σε Ημερίδα με θέμα: «Νέα ΚΑΠ: Προκλήσεις και Ευκαιρίες για την Ελλάδα»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20/04/2016 Ομιλία με θέμα «Η Ποιότητα ως Συντελεστής Στρατηγικής Διαφοροποίησης των Αγροτικών Προϊόντων - Τροφίμων: Η Χρηματοδότηση Δράσεων Πιστοποιημένης Ποιότητας από το Νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης» θα δώσει ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Proactive Α.Ε. – Σύμβουλοι Επιχειρήσεων, Κος. Νίκος Μπουνάκης, στα πλαίσια Ημερίδας με θέμα: «Νέα ΚΑΠ: Προκλήσεις και Eυκαιρίες για την Ελλάδα». Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Απριλίου, στην αίθουσα Καστελάκη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, με προσέλευση στις 09:30 π.μ. Την Ημερίδα διοργανώνει η ιστοσελίδα ευρωπαϊκής ενημέρωσης EurActiv.gr, μέλος του ευρωπαϊκού δικτύου EurActiv.com, στα πλαίσια του αφιερώματος που το δίκτυο πραγματοποιεί για τη Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική σε...

Read more

08-04-2016

Συνέδριο «Στρατηγική Προετοιμασία & Κρήτη Ενέργειας» με την υποστήριξη της Proactive ΑΕ – Σύμβουλοι Επιχειρήσεων

Η Proactive ΑΕ – Σύμβουλοι Επιχειρήσεων είναι χρυσός χορηγός του Συνεδρίου «Στρατηγική Προετοιμασία & Κρήτη Ενέργειας». Το Συνέδριο διοργανώνει το Νομαρχιακό Τμήμα της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. Ηρακλείου με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, υπό την αιγίδα του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 20 Απριλίου 2016, στις 16.30, στο χώρο του Τ.Ε.Ι. Κρήτης – Παράρτημα Ηρακλείου, στην αίθουσα Κ28.

Read more

09-03-2016

2ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου με την υποστήριξη της Proactive Α.Ε.

Η «Proactive Α.Ε. - Σύμβουλοι Επιχειρήσεων» πάντα αρωγός στην προσπάθεια ανάδειξης της ποιότητας του κρητικού ελαιολάδου, υποστηρίζει το 2ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου (2nd Cretan Olive Oil Competition), που διοργανώνεται από την Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης σε συνεργασία με άλλους τοπικούς φορείς.

Read more

27-01-2016

ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΣΤΑΦΙΔΑΣ ΩΣ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΝΔΕΙΞΗΣ

Μεγάλη επιτυχία αποτελεί για την «Proactive AE - Σύμβουλοι Επιχειρήσεων», η καταχώρηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή της Κρητικής σταφίδας ως Προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης, με την ονομασία «ΠΓΕ ΣΤΑΦΙΔΑ ΣΟΥΛΤΑΝΙΝΑ ΚΡΗΤΗΣ» (Stafida Soultanina Kritis, PGI).

Read more

Proactive A.E.

Μας εμπιστεύτηκαν

  • Zaharioudakis
  • Paterianakis
  • Rouvas
  • Douloufakis
  • Liokarpi
  • Georgioudaki
  • ASM

Newsletter

Όνομα & Επίθετο (*)

Παρακαλώ συμπληρώστε το πεδίο
Email (*)

Παρακαλώ συμπληρώστε το πεδίο
Facebook ProactiveLinkedin ProactiveGoogle Plus Proactive
Τηλ.: 2810 360814
Email: info [at] proactive.com.gr

 

Proactive AE