Menu
ΕΣΠΑ 2014-2020
Facebook ProactiveLinkedin ProactiveGoogle Plus Proactive
Τηλέφωνο: 2810 360814
Email: info [at] proactive.com.gr

Ομιλία του Διευθύνοντος Συμβούλου της Proactive Α.Ε. κου Νίκου Μπουνάκη στην 8η Εκδήλωση Απονομής των Βραβείων «Αγρότης της Χρονιάς» 2017

                      

Γιατί πρέπει να επενδύσουμε στα επιτραπέζια σταφύλια;

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι σε παγκόσμιο επίπεδο η παραγωγή, η κατανάλωση, καθώς και το σύνολο των εξαγωγών των επιτραπέζιων σταφυλιών αυξάνονται διαρκώς, με τις χώρες-μέλη της Ε.Ε. να απορροφούν το 23% των παγκόσμιων εξαγωγών επιτραπέζιων σταφυλιών.

Σε αντίθεση, δυστυχώς, οι εξαγωγές της Ελλάδας ακολούθησαν σταθερή πορεία έως το 2014 αγγίζοντας τα 185 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το 2015 μειώθηκαν στα 140 εκατομμύρια ευρώ».

 

 

Το κρίσιμο και διαχρονικά επίκαιρο θέμα της Ασφάλειας των Τροφίμων, εστιάζοντας στην περίπτωση των Επιτραπέζιων Σταφυλιών, ανέπτυξε ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της ProactiveA.E., Νίκος Μπουνάκης, ως βασικός ομιλητής της Εκδήλωσης-Ημερίδας για την Απονομή των Βραβείων «Αγρότης της Χρονιάς» 2017, που φιλοξενήθηκε στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου Κορινθίας, στις 21 Ιανουαρίου 2017.

Με εξαιρετική επιτυχία, για 8η συνεχή χρονιά, διοργανώθηκαν και φέτος τα Βραβεία «Αγρότης της Χρονιάς», από την εφημερίδα των αγορών και της οικονομίας της υπαίθρου Agrenda, καθώς και το δημοσιογραφικό Όμιλο Green Box. Πλήθος κόσμου, αλλά και εκπρόσωποι του αγροτικού, επιχειρηματικού, θεσμικού και ευρύτερου αγροδιατροφικού χώρου, παρέμειναν -για ακόμη μια φορά- πιστοί στο ετήσιο ραντεβού τους, αγκαλιάζοντας αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία που έχει αναδειχθεί σε έναν από τους πλέον αναγνωρισμένους και καταξιωμένους θεσμούς του κλάδου.

Πρωταγωνιστής αυτής της Εκδήλωσης ήταν αγρότες και ομάδες της πρωτογενούς παραγωγής στην Ελλάδα, οι οποίοι ξεχώρισαν για την οργάνωση, την ποιότητα, τον επαγγελματισμό και την καινοτομία τους. Αλλά ήταν και εκείνοι που εντοπίζουν, αξιολογούν και επιβραβεύουν προσπάθειες που
συνεισφέρουν στην ανάπτυξη του τόπου τους και γενικότερα στην οικονομία της χώρας.

Το συμπέρασμα, ωστόσο, ήταν ένα: Κοινός παρανομαστής της κάθε μικρής ή μεγάλης προσπάθειας για καινοτομία και ανταγωνιστικότητα, παραμένει η ασφάλεια και η ποιότητα της παραγωγής.

Προς αυτή την κατεύθυνση υπερθεμάτισε στην εισήγησή του, με θέμα «Οι απαιτήσεις της αγοράς του Επιτραπέζιου Σταφυλιού σε ποιότητα και ασφάλεια», ο Νίκος Μπουνάκης, τονίζοντας ότι «Αγρότης της Χρονιάς είναι πάντα αυτός που επενδύει στην αποτελεσματικότερη προστασία της παραγωγής για ποιοτικά, ανταγωνιστικά και απολύτως ασφαλή προϊόντα. Είναι αυτός που πιστεύει και υπηρετεί ένα νέο μοντέλο αγροτικής ανάπτυξης, αξιοποιώντας σύγχρονες και καινοτόμες μεθόδους καλλιέργειας και παραγωγής, με σεβασμό στο περιβάλλον και τον καταναλωτή».

Αυτό ισχύει, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, και στην περίπτωση των Επιτραπέζιων Σταφυλιών. Μιας αγοράς που ενώ αντιμετωπίζει προβλήματα και κραδασμούς μέσα σε ένα ασταθές και αφιλόξενο διεθνές οικονομικό περιβάλλον, από την άλλη, οι σχετικές αναφορές και τα ευρήματα ερευνών καταδεικνύουν τη δυναμική της, τις αυξητικές της τάσεις και τις μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης. Συγκεκριμένα, τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, δείχνουν ότι σε παγκόσμιο επίπεδο η παραγωγή, η κατανάλωση, καθώς και το σύνολο των εξαγωγών των επιτραπέζιων σταφυλιών αυξάνονται διαρκώς. Η Ε.Ε. κατέχει την πρωτιά, με τις χώρες-μέλη της να απορροφούν το 23% των παγκόσμιων εξαγωγών επιτραπέζιων σταφυλιών. Σε αντίθεση, δυστυχώς, με τις εξαγωγές της Ελλάδας που ακολούθησαν σταθερή πορεία έως το 2014 (άγγιξαν τα 185 εκατομμύρια ευρώ) και στη συνέχεια πτωτική πορεία τα τελευταία χρόνια (το 2015 μειώθηκαν στα 140 εκατομμύρια ευρώ).

Σε αυτό το σημείο, ο κος Μπουνάκης ήταν κατηγορηματικός και σαφής: «Είναι απαράδεκτο να χάνουμε μερίδιο σε μια αγορά που συνεχώς διευρύνεται. Η απάντησή μας πρέπει να είναι η απόδοση διακριτής ταυτότητας στο ελληνικό σταφύλι και η διεύρυνση των ποικιλιών και της περιόδου διάθεσης, σύμφωνα με τις απαιτήσεις των διεθνών αγορών. Είναι σημαντικό, όμως, να κατανοήσουμε όλοι ότι η μη διαπραγμάτευση στην ποιότητα και την ασφάλεια είναι το κλειδί που καθιστά κάθε τρόφιμο μοναδικό ως προς τη γεύση, την εμφάνιση και το άρωμα, αλλά και ανταγωνιστικό ως προς την τιμή. Αυτό ισχύει και για τα Επιτραπέζια Σταφύλια. Ο κανόνας, δηλαδή, είναι ένας και πρέπει να γίνει σεβαστός από όλους: Διασφάλιση της ποιότητας και της υγιεινής των τροφίμων από το χωράφι έως το πιάτο του καταναλωτή! Αυτό κάνουμε στην Proactive, αυτές τις αρχές προασπίζουμε στην πράξη με το Proactive e-farming. Ένα βραβευμένο για την καινοτομία του, σύστημα ολοκληρωμένης ψηφιακής παρακολούθησης της πρωτογενούς παραγωγής, με δυνατότητα πλήρους καταγραφής της παραγωγικής διαδικασίας και διασφάλισης της ποιότητας και ασφάλειας των τροφίμων. Αξιόπιστος σύμμαχος ιδιαίτερα για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις, προσφέροντάς τους ένα ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, καθώς επιτρέπει στα συνεργαζόμενα Super Market του εξωτερικού να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο τις καλλιεργητικές φροντίδες και τη φυτοπροστασία των φρούτων και των λαχανικών που θα αγοράσουν».

Στην ομιλία τονίστηκε ότι απαιτείται συνεννόηση και συμπόρευση όλων των μερών προς τον κοινό αυτό σκοπό. Όπως επισημάνθηκε: «Οι αγρότες οφείλουν να ακολουθήσουν τα διεθνή πρότυπα και να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της αγοράς. Αλλά, ας μην ξεχνάμε, ότι και ευθύνη της πολιτείας είναι να δημιουργεί ευνοϊκό θεσμικό πλαίσιο, να προσφέρει κίνητρα ενταγμένα σε μια ολοκληρωμένη στρατηγική ανάπτυξης και να μην βάζει εμπόδια στην επιχειρηματικότητα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση αναμένουμε την επιτάχυνση της υλοποίησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, ώστε να αξιοποιήσουμε τους πόρους του και να επενδύσουμε στη δημιουργία νέων σύγχρονων αμπελώνων επιτραπέζιων σταφυλιών».

Κλείνοντας την εισήγησή του, ο κος Μπουνάκης επανέλαβε ότι «Η Ελληνική Αγροτική Οικονομία μπορεί να επιβιώσει και να αναπτυχθεί μόνο παράγοντας Προϊόντα Υψηλής Υπεραξίας, Ποιοτικά, Πιστοποιημένα και Ασφαλή» και προς αυτή την κατεύθυνση, παρέθεσε μια σειρά προτάσεων εν είδει κοινών δεσμεύσεων για το μέλλον.

vΣυνεργασία όλων των συντελεστών -Παραγωγών, Γεωπόνων, Εταιρειών ΦΠ, Ερευνητών- που επηρεάζουν την ποιότητα των προϊόντων.

vΕνίσχυση των Περιφερειακών Κέντρων Προστασίας Φυτών, γιατί χωρίς Γεωργικές Προειδοποιήσεις δεν μπορούμε να πετύχουμε Ασφάλεια Τροφίμων.

vΣτοχευμένη Έρευνα, στο πλαίσιο ενός Στρατηγικού Σχεδιασμού, που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες για Ασφαλέστερα προϊόντα και Αποτελεσματικότερη προστασία της παραγωγής.

vΣυνεχής Εκπαίδευση Παραγωγών και Γεωτεχνικών.

 

Prev Next

04-04-2018

Μελέτη της Περιφέρειας Κρήτης για την κατοχύρωση ως ΠΟΠ του «Αρνιού Κρήτης»

    Η μελέτη για την κατοχύρωση του «Αρνιού  Κρήτης», ως Προϊόν Προστατευόμενης  Ονομασίας Προέλευσης παρουσιάστηκε σε σύσκεψη που συγκάλεσε στη Περιφέρεια ο Αντιπεριφερειάρχης  Πρωτογενή τομέα Μανόλης Χνάρης παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος-Χωροταξίας-Ενέργειας Νίκου Καλογερή,  του Περιφερειακού Συμβούλου και μέλους του δ.σ. Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, Σταύρου Τζεδάκη, εκπροσώπων φορέων, της εταιρείας  Proactive ΑΕ που συνέβαλλε στην υλοποίηση της μελέτης και υπηρεσιακών στελεχών. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Μανόλης Χνάρης ολοκληρώθηκε η διαδικασία σύνταξης του φακέλου και ακολουθεί η υποβολή του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν οι ανάλογες διαδικασίες για την κατοχύρωση ως ΠΟΠ για το...

Read more

27-03-2018

Πιστοποίηση Επιχειρήσεων με τα διεθνή πρότυπα ποιότητας BRC-IFS

 Ηράκλειο, 27 Μαρτίου 2018     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ολοκληρώθηκε με επιτυχία από την Proactive AE- Σύμβουλοι Επιχειρήσεων ο σχεδιασμός,  ανάπτυξη, εγκατάσταση και παρακολούθηση Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας και ποιότητας τροφίμων, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του διεθνούς προτύπου International Food Standard (IFS), στην επιχείρηση:  «Λάμπρος - Γιώργος Α.Ε – Εξαγωγές Αγροτικών Προϊόντων» και στις Οργανώσεις Παραγωγών των Αγροτικών Συνεταιρισμών: «ΝΟΤΟΣ» και «ΤΟ ΝΗΣΙ» Επιπλέον, η Επιχείρηση Λάμπρος-Γιώργος Α.Ε. – Εξαγωγές Αγροτικών προϊόντων, πιστοποιήθηκε και με το πρότυπο British retail Consortium Global Standard Food (BRC Global Standards). Τα συστήματα ποιότητας BRC & IFS  δεν αποτελούν απλά ολοκληρωμένα συστήματα διαχείρισης ασφάλειας και ποιότητας τροφίμων, αλλά και εργαλεία αξιολόγησης των...

Read more

30-01-2018

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ελαιοπαραγωγών Παναγιάς σε συνεργασία με την Proactive ΑΕ-Σύμβουλοι Επιχειρήσεων, ενημερώνουν για την ολοκληρωμένη διαδικασία παραγωγής του ελαιολάδου.

      Με πρωτοβουλία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ελαιοπαραγωγών Παναγιάς, σε συνεργασία με την εταιρία ProactiveAΕ – Σύμβουλοι Επιχειρήσεων, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη και ξενάγηση μαθητών του 24ου και 31ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου, στους χώρους του συνεταιρισμού, με σκοπό την ενημέρωση τους για την ολοκληρωμένη διαδικασία παραγωγής του ελαιόλαδου. Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του ΑΣ Ελαιοπαραγωγών Παναγιάς, Ιωάννης Κριθινάκης, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις διαδικασίες συγκομιδής του ελαιοκάρπου και την επεξεργασία του για την παραγωγή ελαιολάδου. Με αφορμή την επίσκεψη, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ProactiveAE, Νίκος Μπουνάκης, αναφέρθηκε στον πρωτοπόρο Αγροτικό Συνεταιρισμό Παναγιάς ο οποίος έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Εργασίας της Οργάνωσης Ελαιουργικών...

Read more

18-12-2017

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Proactive AE- Σύμβουλοι Επιχειρήσεων, Νίκος Μπουνάκης, μιλά στην εφημερίδα "ΠΑΤΡΙΣ" για τις ευκαιρίες στα Προγράμματα του ΕΣΠΑ και του ΠΑΑ (Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης)

  Ο Διευθύνων Σύμβουλος της  Proactive ΑΕ - Σύμβουλοι Επιχειρήσεων, Νίκος Μπουνάκης, μιλάει στην εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ για τα νέα επιχορηγούμενα επενδυτικά προγράμματα  στο  πλαίσια του ΕΣΠΑ 2014-2020 και του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.   Κε Μπουνάκη ποιος είναι ο στόχος των προγραμμάτων; Τα επιχορηγούμενα επενδυτικά προγράμματα αφορούν στη χορήγηση χρηματικής ενίσχυσης, για την περαιτέρω ανάπτυξη μιας υπάρχουσας επιχείρησης ή την έναρξη μιας νέας επιχείρησης.   Ποιά είναι τα επενδυτικά προγράμματα και πότε αναμένεται να ξεκινήσουν; Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να προκηρυχθούν προγράμματα που αφορούν όλους τους τομείς της Ελληνικής οικονομίας, όπως αυτούς της τουριστικής οικονομίας, των εξαγωγών, της μεταποίησης αλλά και πολλές προκηρύξεις που αφορούν την Αγροτική...

Read more

14-12-2017

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ελαιοπαραγωγών Παναγιάς σε συνεργασία με την Proactive AE - Σύμβουλοι Επιχειρήσεων, δημιούργησαν οπτικοακουστικό υλικό που αφορά όλα τα στάδια παραγωγής του ελαιολάδου.

  Σε μια καινοτόμα πράξη προχώρησε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ελαιοπαραγωγών Παναγιάς Ηρακλείου Κρήτης, ο οποίος σε συνεργασία με την  εταιρεία ProactiveA.E. – Σύμβουλοι Επιχειρήσεων, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος εργασίας του Καν. (ΕΕ) 611/2014 για την περίοδο 2015-2018, της δράσης « Στ.i.1. ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ» δημιούργησαν οπτικοακουστικό υλικό που αφορά όλα τα στάδια παραγωγής του ελαιολάδου.   Με ενέργειες του προέδρου του συνεταιρισμού  Κριθινάκη Ιωάννη και με τη βοήθεια της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης το βίντεο εγκρίθηκε από το  Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, (Αθήνα, 26-09-2017 Αρ. Πρωτοκόλλου: Φ.14/ΓΛ/125953/160226/Δ1)  ως εκπαιδευτικό υλικό.   Πληροί όλες τις προϋποθέσεις  εκπαιδευτικής καταλληλότητας για την παρακολούθηση του...

Read more

11-12-2017

Συνέντευξη του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της Proactive AE – Σύμβουλοι Επιχειρήσεων, Νίκου Μπουνάκη, για την αμπελοκαλλιέργεια, στην εφημερίδα «Νέα Κρήτη»

  Ο κος Μπουνάκης τονίζει μεταξύ άλλων, ότι η παραγωγή επιτραπέζιου σταφυλιού δεν επαρκεί για να καλύψει τη συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση  κάνει κάθε χρόνο μεγάλες εισαγωγές από τρίτες χώρες, ακόμη και από την Ινδία, για να καλύψει τις ανάγκες της. Οι τάσεις  στην ευρωπαϊκή αγορά έχουν διαφοροποιηθεί καθώς ο καταναλωτής έχει στραφεί και σε άλλες ποικιλίες, καινούργιες αφού προτιμάει αντί να αγοράζει σταφύλια μιας ποικιλίας, να αγοράζει μια συσκευασία όπου μέσα να περιέχονται δύο-τρείς ποικιλίες σταφυλιών.          

Read more

20-10-2017

Συμμετοχή της «PROACTIVE ΑΕ- Σύμβουλοι Επιχειρήσεων» στην ημερίδα με θέμα «Προώθηση των ελληνικών προϊόντων στα ράφια των ευρωπαϊκών Super Markets και στα δίκτυα τροφίμων»

  Με επιτυχία διεξήχθη η ημερίδα που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ελλήνων Εισαγωγέων Τροφίμων και Ποτών Εξωτερικού (Σ.ΕΛ.Ε.ΤΡΟ.Π.Ε) με θέμα «Προώθηση των ελληνικών προϊόντων στα ράφια των ευρωπαϊκών SuperMarkets και στα δίκτυα τροφίμων», στο πλαίσιο της έκθεσης SuperMarket, MiniMarket και Περίπτερο, την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017 στο εκθεσιακό κέντρο METROPOLITANEXPO.

Read more

19-10-2017

Άρθρο του Διευθύνοντος Συμβούλου της PROACTIVE ΑΕ – Σύμβουλοι Επιχειρήσεων, κου Νίκου Μπουνάκη, για την Ελληνική Οικονομία και τις προϋποθέσεις Ανάπτυξης της Αγροτικής Οικονομίας στην εφημερίδα, " Ύπαιθρος Χώρα"

  «Έχουμε ανάγκη από περισσότερη παραγωγή, ποιοτικότερη παραγωγή, εξυπνότερη παραγωγή» «Ο πρωτογενής τομέας της οικονομίας, παρά την ήδη σημαντική του συμβολή στην οικονομική ανάπτυξη, μπορεί ακόμη να δώσει πολλά στην εθνική οικονομία.» Ο κος Μπουνάκης αναφέρεται μεταξύ άλλων, στις απαραίτητες επενδύσεις που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία και προτείνει στρατηγικές για την αλλαγή και την ανάπτυξη ενός παραγωγικού μοντέλου καθώς  όπως τονίζει, η ελληνική αγροτική οικονομία όχι μόνο δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την παγκόσμια ζήτηση σε αγροτικά προϊόντα, αλλά συρρίκνωσε την συμμετοχή της από  0,8% το 1993 στο 0,3% το 2013!      

Read more

27-04-2017

Νεοφυής Επιχειρηματικότητα (Β' Κύκλος)

  Σκοπός Το πρόγραμμα "Νεοφυής Επιχειρηματικότητα" στοχεύει στη δημιουργία πολύ μικρών και μικρών, βιώσιμων επιχειρήσεων με έμφαση σε καινοτόμα επιχειρηματικά σχέδια και στην ενίσχυση της απασχόλησηςμε τη δημιουργία βιώσιμων νέων θέσεων απασχόλησης. Δικαιούχοι • Κατηγορία Δικαιούχων Α: Άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ κατά την υποβολή της αίτησης.• Κατηγορία Δικαιούχων Β: Ατομικοί επιχειρηματίες παροχής υπηρεσιών οι οποίοι είναι ενεργοί επιτηδευματίες χωρίς να έχουν σχέση μισθωτής εργασίας και χωρίς να λαμβάνουν σύνταξη γήρατος κατά την ημερομηνία δημοσίευσης της πρόσκλησης. Επιλέξιμες Δαπάνες Οι επιλέξιμες δαπάνες αφορούν: Λειτουργικά (ενοίκια επαγγελματικού χώρου, δαπάνες ηλεκτρισμού, σταθερής και κινητής επαγγελματικής τηλεφωνίας, ύδρευσης, θέρμανσης, λοιπές κοινόχρηστες δαπάνες, δαπάνες φιλοξενίας σε θερμοκοιτίδες, κα.) Δαπάνες για αμοιβές...

Read more

26-01-2017

Ομιλία του Διευθύνοντος Συμβούλου της Proactive Α.Ε. κου Νίκου Μπουνάκη στην 8η Εκδήλωση Απονομής των Βραβείων «Αγρότης της Χρονιάς» 2017

                       Γιατί πρέπει να επενδύσουμε στα επιτραπέζια σταφύλια; «Τα στοιχεία δείχνουν ότι σε παγκόσμιο επίπεδο η παραγωγή, η κατανάλωση, καθώς και το σύνολο των εξαγωγών των επιτραπέζιων σταφυλιών αυξάνονται διαρκώς, με τις χώρες-μέλη της Ε.Ε. να απορροφούν το 23% των παγκόσμιων εξαγωγών επιτραπέζιων σταφυλιών. Σε αντίθεση, δυστυχώς, οι εξαγωγές της Ελλάδας ακολούθησαν σταθερή πορεία έως το 2014 αγγίζοντας τα 185 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το 2015 μειώθηκαν στα 140 εκατομμύρια ευρώ».

Read more

11-08-2016

Δημοσίευμα στον ιστότοπο της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ : Ελληνική εφαρμογή από την Κρήτη «προνοεί» για τον αγρότη

  Το Proactive e-Farming βασίζεται στη συνολική καταγραφή των καλλιεργητικών διαδικασιών που πραγματοποιεί ο παραγωγός, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα πλήρες αρχείο διαχείρισης όλων των δεδομένων Είναι δυνατή η καινοτομία υπό Μη Κανονικές Συνθήκες; Και, μάλιστα, μέσα σε ένα οικονομικό περιβάλλον που κάθε άλλο παρά φιλικό μπορεί να χαρακτηριστεί για την ανάπτυξη νέων καινοτόμων ιδεών; Η απάντηση έρχεται από την Κρήτη και είναι... ναι! 

Read more

20-04-2016

Ομιλία του Νίκου Μπουνάκη σε Ημερίδα με θέμα: «Νέα ΚΑΠ: Προκλήσεις και Ευκαιρίες για την Ελλάδα»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20/04/2016 Ομιλία με θέμα «Η Ποιότητα ως Συντελεστής Στρατηγικής Διαφοροποίησης των Αγροτικών Προϊόντων - Τροφίμων: Η Χρηματοδότηση Δράσεων Πιστοποιημένης Ποιότητας από το Νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης» θα δώσει ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Proactive Α.Ε. – Σύμβουλοι Επιχειρήσεων, Κος. Νίκος Μπουνάκης, στα πλαίσια Ημερίδας με θέμα: «Νέα ΚΑΠ: Προκλήσεις και Eυκαιρίες για την Ελλάδα». Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Απριλίου, στην αίθουσα Καστελάκη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, με προσέλευση στις 09:30 π.μ. Την Ημερίδα διοργανώνει η ιστοσελίδα ευρωπαϊκής ενημέρωσης EurActiv.gr, μέλος του ευρωπαϊκού δικτύου EurActiv.com, στα πλαίσια του αφιερώματος που το δίκτυο πραγματοποιεί για τη Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική σε...

Read more

09-03-2016

2ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου με την υποστήριξη της Proactive Α.Ε.

Η «Proactive Α.Ε. - Σύμβουλοι Επιχειρήσεων» πάντα αρωγός στην προσπάθεια ανάδειξης της ποιότητας του κρητικού ελαιολάδου, υποστηρίζει το 2ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου (2nd Cretan Olive Oil Competition), που διοργανώνεται από την Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης σε συνεργασία με άλλους τοπικούς φορείς.

Read more

27-01-2016

ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΣΤΑΦΙΔΑΣ ΩΣ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΝΔΕΙΞΗΣ

Μεγάλη επιτυχία αποτελεί για την «Proactive AE - Σύμβουλοι Επιχειρήσεων», η καταχώρηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή της Κρητικής σταφίδας ως Προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης, με την ονομασία «ΠΓΕ ΣΤΑΦΙΔΑ ΣΟΥΛΤΑΝΙΝΑ ΚΡΗΤΗΣ» (Stafida Soultanina Kritis, PGI).

Read more

Proactive A.E.

Μας εμπιστεύτηκαν

  • Rouvas
  • Georgioudaki
  • ASM
  • Douloufakis
  • Zaharioudakis
  • Paterianakis
  • Liokarpi

Newsletter

Όνομα & Επίθετο (*)

Παρακαλώ συμπληρώστε το πεδίο
Email (*)

Παρακαλώ συμπληρώστε το πεδίο
Facebook ProactiveLinkedin ProactiveGoogle Plus Proactive
Τηλ.: 2810 360814
Email: info [at] proactive.com.gr

 

Proactive AE